Polèmica a la World Travel Market pels preus turístics d’Eivissa

societat

L’estiu acaba amb vuit rissagues a Menorca i dues a Mallorca i Eivissa

Al Port de Ciutadella n'hi ha hagut el doble del normal


A les 8 i quart del matí del 14 de juliol, el nivell del mar va pujar 1 metre i 74 centímetres al Port de Ciutadella durant la major rissaga de l’any. Almanco tres locals quedaren inundats i una barca s’enfonsà. No fou l’únic port de les Balears on es notà l’efecte de l’oscil·lació de la presió en l’atmosfera sobre el mar:  també es registraren rissagues al Port d’Alcúdia.

Amb l’augment de nits tropical i els rècords de temperatures màximes i mínimes altes, a més d’altres fenòmens atmosfèrics intensos anunciats per l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET), la major quantitat d’episodis de rissaga és un tret distintiu d’aquest estiu: al port ciutadellenc, les vuit rissages acumulades l’estiu d’enguany doblen en quantitat les quatre que són normals. Al marge de la del dia 14 de juliol, destaca la d’una setmana abans – el dia vuit-, quan l’aigua hi pujà un metre. El balanç d’aquest particular fenòmen oceànic, el completen dues rissagues més a Mallorca i Eivissa. Afectaren als ports d’Andratx (50 cm), Sóller (150 cm), Porto Cristo (80 cm) i Sant Antoni de Portmany (60 cm)

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris


més contingut relacionat

‘Madó Pereta’ es suma a la trobada dels homes en contra de la violència de gènere

Una concentració simultània amb altres que es fan a diferents ciutats de l'Estat

Cort tanca el dipòsit de Son Toells per una denuncia de la Conselleria

Es pot enfrontar a una multa de 40 mil euros per incomplir la normativa mediambiental

Vint intoxicats per inhalació de fum a Palma

Tres d'ells han estat traslladats a l'hospital Son Llàtzer amb pronòstic reservat. Altres tres a Son Espases. Dos més a una clínica privada.

L’acusat pel crim de Costa d’en Blanes diu que va actuar per defensar-se

El jove admet que va matar el seu padrastre i que va ferir greument la seva mare