societat

Islam a l’escola: com és el pla pilot de classes de religió musulmana i perquè no ha començat ja

Dos professors s'encarregaran d'impartir la matèria a 150 alumnes de Mallorca, als centres de Lloseta, Ses Salines i la Colònia de Sant Jordi


L’inici pilot de les classes d’Islam a les Balears resta pendent de la certificació dels requisits exigits al mestre i professor que s’ha escollit per donar-les. Serà una estrena al col·legi Es Puig de Lloseta, al de Ses Salines i al de la la Colònia de Sant Jordi. Una novetat a les Illes però no en el conjunt d’Espanya on la Comissió Islàmica calcula que hi ha prop de 300.000 alumnes que poden estudiar religió islàmica a escoles i instituts. 85 professors s’encarreguen d’impartir-la.

No debades, el dret a rebre classes d’Islam, com en el cas de les classes de religió catòlica, està reconegut des de l’any 1992. Un dret al que enguany de manera experimental s’acullen 150 alumnes a Mallorca. Són els seleccionats d’entre els 900 que presentaren sol·licitud. També s’han seleccionat dos professors d’una llista de 7 sol·licituds presentades per la Comissió Islàmica Espanyola.

Aquests dos professors accedeixen a la plaça havent de complir tots els requisits escaients pel professorat i mestratge per a qualsevol àrea educativa, inclosos els dels 170 professors que imparteixen religió catòlica a la comunitat balear. Amb l’afegit que “han de ser musulmans”, ha explicat a l’Informatiu Matí d’IB3 Ràdio Mohámed Dadda, tècnic d’Educació de la Delegació a Balears.

El coordinador d’Educació de la Comissió Islámica espanyola, Ihab Fahmy, ha insistit mentrestrant en la importància que s’imparteixi aquesta matèria a l’escola. “Per a nosaltres l’educació és molt important, imprescindible per a normalitzar la vida dels musulmans des de nins, perquè se sentin ben acollits i vegin la seva vida normalitzada com la resta de companys”, ha explicat.

La Comissió Islàmica Espanyola col·labora amb l’administració pública educativa a l’hora de facilitar trobar el perfil adeqüat per donar aquestes classes. Fins aquest curs, Múrcia i les Balears eren les dues úniques comunitats autònomes espanyoles que no havien posat en marxa religió islàmica a les aules, encara que fos en fase pilot. Un fet que la comunitat islàmica considera “una passa essencial” en la integració del jovent musulmà.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

Detingut a Mallorca el professor d’un institut d’Eivissa per presumptament abusar d’almenys cinc alumnes

L'arrest el va practicar la Guàrdia Civil, divendres passat, al domicili del professor situat a la Costa d'en Blanes

Les hospitalitzacions es dupliquen en tres setmanes

En un cap de setmana s'han registrat 721 casos nous