X

L’Eurocambra demana a Espanya usar fons de Cohesió per a augmentar complement d’insularitat a funcionaris a Balears

Aquest pas arriba després de la queixa presentada per la plataforma 'Insularitat Digna' que ha descrit en el Parlament Europeu

23/03/2023

L’Eurocambra demana a Espanya usar fons de Cohesió per a augmentar complement d’insularitat a funcionaris a Balears

Redacció

La Comissió de Peticions del Parlament Europeu ha demanat aquest dimecres a Espanya que faci ús dels fons europeus de Cohesió per a abordar un augment del complement d’insularitat que reben els funcionaris a Balears, davant l’augment del cost de la vida i de l’habitatge.

Després d’un debat en la Comissió, la presidenta de Peticions, Dolors Montserrat, ha decidit demanar al Govern d’Espanya explicacions de com empra els fons de Cohesió per a ajudar als funcionaris públics davant el desavantatge que suposa estar destinat a Balears, i com pensa actualitzar l’assignació per insularitat.

Aquest pas arriba després de la queixa presentada per la plataforma ‘Insularitat Digna’ que ha descrit en el Parlament Europeu el conjunt de desavantatges en matèria de transport, educació, sanitat, cost de la vida i de l’habitatge que afronten els funcionaris a les Illes.

Segons ha dit, la qüestió a Ceuta, Melilla i Canàries “no és tan acusat” perquè està més ben compensat a través de mecanismes per a ajudar a regions ultraperifèriques, i ha insistit que la situació que travessen els treballadors públics a Balears “atempta contra la igualtat, la no discriminació i el dret a bona administració”, així com a “evitar les disparitats entre regions”.

Segons el parer de la Comissió Europea, l’assumpte ha d’abordar-se a través de la política de Cohesió. Així, un representant comunitari ha convidat al “conjunt d’administracions públiques” a Balears a aprofitar aquests fons per a abordar els aspectes que influeixen en l'”atractiu” del territori.

La petició ha recaptat el suport de PP, Vox i Ciutadans, únics partits que han participat en el debat. Rosa Estaràs, eurodiputada mallorquina del PP, ha subratllat que el preu de l’habitatge és desproporcionat en l’arxipèlag i el complement insuficient, per la qual cosa ha demanat recalcular l’ajuda que reben els funcionaris per qüestions d’insularitat. “Acaben vivint en un cotxe o en una caravana per no poder pagar un habitatge”, ha alertat.

De costat de Ciutadans, Maite Pagazaurtundua ha lamentat el dèficit “crònic” de les plantilles en institucions públiques a Balears, insistint que el problema no ve d’ara. “Obliguem els funcionaris a ser pobres i és una indecència”, ha assenyalat.

23/03/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris