X

L’exadvocat de Trump diu que va pagar a dues dones per amagar relacions amb ell

Assegura que ho va fer sota les ordres del llavors candidat

22/08/2018

L’exadvocat de Trump diu que va pagar a dues dones per amagar relacions amb ell

Donald Trump viu un dels seus pitjors escàndols des que va arribar a la Casa Blanca. El seu antic advocat personal i home de confiança, Michael Cohen, ha declarat que va pagar, seguint les ordres de Trump, una actriu porno i una exmodel de Playboy per mantenir en secret unes relacions que haurien tengut amb el llavors candidat a president. Uns pagaments per protegir la imatge de Trump que, segons Cohen, sumen 280.000 dòlars i que suposarien un finançament il·legal a la seva campanya.

Cohen ha acudit a les oficines de l’FBI a Nova York per confessar vuit delictes, inclòs el de finançament il·legal. “Són càrrecs molt seriosos i reflecteixen un patró de mentides i deshonestedat durant un llarg període de temps”, ha dit Robert Khuzami, fiscal adjunt del Districte Sud de Nova York.

I quasi al mateix temps, l’excap de campanya de Donald Trump, Paul Manafort, ha estat declarat culpable de vuit delictes de frau fiscal. El cas, tot i no afectar directament el president, va sorgir de la investigació per les ingerències russes a la seva campanya.

El president Trump ha lamentat el cas, però ha insistit que no té “res a veure” amb les ingerències russes. També ha qualificat de “cacera de bruixes” la investigació.

Aquests revesos judicials omplen les portades dels diaris a només tres mesos de les eleccions a la Cambra de Representants, on alguns Republicans temen perdre la majoria.

22/08/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT