política

L’excap de la Guàrdia Civil, el coronel Jaume Barceló, serà el nou director general d’Emergències i Interior

Francesc Antich ha estat nomenat Comissionat autonòmic de les Balears a Madrid

L%27excap+de+la+Gu%C3%A0rdia+Civil%2C+el+coronel+Jaume+Barcel%C3%B3%2C+ser%C3%A0+el+nou+director+general+d%27Emerg%C3%A8ncies+i+Interior

L’excap de la Guàrdia Civil a les Balears, el coronel Jaume Barceló, serà el nou director general d’Emergències i Interior. És un dels noms aprovats avui pel Consell de Govern.

Barceló, nascut a Campos el 1957, es va jubilar el passat mes d’octubre i va passar a la reserva. Al capdavant de la Guàrdia Civil, una de les seves darreres actuacions es va centrar al Llevant de Mallorca, en la recerca dels desapareguts a la torrentada. Des de gener d’enguany, però, va entrar com a assessor precisament a la Direcció General d’Emergències i Interior del Govern, que ara dirigirà.

El seu nomenament és el que més ha cridat l’atenció i en la roda de premsa posterior al Consell de Govern els periodistes han demanat en diverses ocasions si el seu nomenament havia generat friccions entre els socis de Govern. La portaveu Pilar Costa ho ha negat i ha assegurat que l’executiu el considera idoni per la seva experiència en la coordinació d’efectius.

Avui també hi ha un altre nom propi, el de Francesc Antich, que ha estat nomenat comissionat autonòmic de les Balears a Madrid. És una figura de representació institucional del Govern que ja existia, però que fins ara no s’havia posat en marxa. Antich tendrà una primera tasca i és seguir l’evolució del recurs contenciós administratiu que el Govern autonòmic ha decidit presentar al Tribunal Suprem per reclamar al Govern de l’estat la gestió de les aigües exteriors del Parc Nacional de Cabrera, que són les que s’han incorporat amb la seva recent ampliació.

Disculpau, els comentaris es troben tancats


més contingut relacionat

MÉS per Menorca vota en contra de l’organigrama i deixa el govern del Consell a un pas de la ruptura

Els ecosobiranistes consultaran la seva assemblea per si deixen al PSOE en minoria, però la presidenta Susana Mora nega que...

El 23 i el 25 de juliol són els dies cabdals del calendari per a la investidura de Sánchez

Si no s'arribàs a un acord s'haurien de repetir eleccions generals i se celebrarien dia 10 de novembre

Molts projectes del Govern estan pendents de la investidura de Pedro Sánchez que podria desbloquejar-los

La segona fase del REIB o el conveni de carreteres són alguns dels temes que depenen de Madrid

El Govern vol consensuar el model del turisme de creuers a les Illes

El debat sobre si s'ha de limitar o no l'arribada d'aquests vaixells als ports balears segueix obert