política

L’excap de la Guàrdia Civil, el coronel Jaume Barceló, serà el nou director general d’Emergències i Interior

Francesc Antich ha estat nomenat Comissionat autonòmic de les Balears a Madrid

L%27excap+de+la+Gu%C3%A0rdia+Civil%2C+el+coronel+Jaume+Barcel%C3%B3%2C+ser%C3%A0+el+nou+director+general+d%27Emerg%C3%A8ncies+i+Interior

L’excap de la Guàrdia Civil a les Balears, el coronel Jaume Barceló, serà el nou director general d’Emergències i Interior. És un dels noms aprovats avui pel Consell de Govern.

Barceló, nascut a Campos el 1957, es va jubilar el passat mes d’octubre i va passar a la reserva. Al capdavant de la Guàrdia Civil, una de les seves darreres actuacions es va centrar al Llevant de Mallorca, en la recerca dels desapareguts a la torrentada. Des de gener d’enguany, però, va entrar com a assessor precisament a la Direcció General d’Emergències i Interior del Govern, que ara dirigirà.

El seu nomenament és el que més ha cridat l’atenció i en la roda de premsa posterior al Consell de Govern els periodistes han demanat en diverses ocasions si el seu nomenament havia generat friccions entre els socis de Govern. La portaveu Pilar Costa ho ha negat i ha assegurat que l’executiu el considera idoni per la seva experiència en la coordinació d’efectius.

Avui també hi ha un altre nom propi, el de Francesc Antich, que ha estat nomenat comissionat autonòmic de les Balears a Madrid. És una figura de representació institucional del Govern que ja existia, però que fins ara no s’havia posat en marxa. Antich tendrà una primera tasca i és seguir l’evolució del recurs contenciós administratiu que el Govern autonòmic ha decidit presentar al Tribunal Suprem per reclamar al Govern de l’estat la gestió de les aigües exteriors del Parc Nacional de Cabrera, que són les que s’han incorporat amb la seva recent ampliació.

Disculpau, els comentaris es troben tancats


més contingut relacionat

Jordi López del Partit Popular serà el senador per Menorca

La Junta Electoral Provincial ha revisat els més de 900 vots nuls, tal com havia reclamat el PSIB-PSOE en un...

MÉS per Mallorca traça un full de ruta de cara als propers 4 anys

D'aquí a dos caps de setmana, se sotmetrà a votació la reestructuració interna del partit

El Parlament debat dimarts les esmenes a la totalitat dels Pressuposts 2020

Els comptes quedaran dictaminats el 12 de desembre i es votaran entre el 17 i el 19 del mateix mes

El PP registra una esmena a la totalitat als pressupostos del Govern

Biel Company quantifica en 360 milions d'euros el forat dels pressupostos elaborats pel Govern