menorca

La filòloga Josefina Salord rep el Premi Maria Lluïsa Serra-Taula d’Or

El guardó reconeix la seva "contribució a la investigació i difusió de la literatura i les èpoques de Menorca poc conegudes"


El Consell Insular de Menorca ha lliurat el Premi Maria Lluïsa Serra-Taula d’Or d’enguany a la filòloga Josefina Salord. Excoordinadora de l’Institut Menorquí d’Estudis (IME), acabada de jubilar, Salord és membre fundadora de l’entitat i ha estat vinculada a l’Ateneu de Maó, el Cercle Artístic de Ciutadella, la Revista Menorca, la Universitat Catalana d’Estiu i a la Universitat de les Illes Balears (UIB), entre d’altres.

Llicenciada en filologia romànica i filologia catalana i Catedràtica de Batxillerat, Josefina Salord ha centrat la seva tasca en la història cultural i literària menorquina mitjançant nombrosos estudis i articles sobre els moviments i grans figures de la Il·lustració, la Renaixença i el Noucentisme.

Una feina per la qual dijous capvespre va rebre, al claustre del Museu de Menorca, un premi que el Consell de Menorca justifica per la seva “contribució a la investigació i difusió de la literatura i les èpoques de Menorca poc conegudes”.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Menorca demanarà al Govern 300.000 euros per garantir la gratuïtat del transport públic interurbà als menors de fins a 16 anys

La intenció del Consell és que els joves menorquins puguin beneficiar-se de la mesura a partir del gener de 2023

14 persones detingudes en el cas de les 12 menors tutelades per l’IMAS

Segons els investigadors, entre les víctimes localitzades fins ara, hi hauria 9 usuàries de centres d'acollida. La policia ja ha...

Només un de cada cinc vehicles que es matriculen enguany a Menorca són cotxes

La pandèmia ha accentuat un canvi en els hàbits de mobilitat amb un augment de sistemes de transport més sostenibles

Els pagesos de Menorca i Mallorca compren un 40% més de farratges que l’any passat

Els ramaders han invertit 284 mil euros en l'adquisició d'alfals, civada, margall o enclova; el que suposa el 50 per...