espanya

L’Executiu Central destina ajudes extra per pal·liar la crisi sanitària

S'autoritzen 19 milions d'euros per comprar material de protecció, proves diagnòstiques, i campanyes de difusió

L%27Executiu+Central+destina+ajudes+extra+per+pal%C2%B7liar+la+crisi+sanit%C3%A0ria

El Govern dona suport a les comunitats autònomes també amb mesures socials: destinarà 25 M€ a les beques menjador, 300 milions per incrementar el pla de serveis socials, cures a domicili o teleassistència. I 300 més per les actuacions de protecció i promoció social, emprant el superàvit dels ajuntaments del 2019. Queda garantit el subministrament d’aigua i energia als comsumidors més vulnerables i es permet la moratòria de deute hipotecari per a l’adquisició de l’habitatge habitual. Hi ha una pròrroga del bo social. També se suspèn l’actualització del preu del gas. Es mantenen els centres sanitaris i de gent gran i dependents.

Pel que fa a les mesures econòmiques, el Govern ajorna el pagament d’impostos fins a un màxim de 30.000 euros per a les pimes i els autònoms durant sis mesos, amb tres mesos exempts de pagar interessos. Ajudes també als sectors productius ampliant bonificacions a la Seguretat Social per als contractes fixos discontinus fets entre el febrer i el juny en turisme, comerç i hosteleria. S’obre una línia de crèdit de 400 milions d’Euros a través de l’ICO a empreses i autònoms del sector turístic, també avals per un import de 100.000 euros i 2 milions per empreses exportadores.

Les mesures laborals indiquen que els treballadors afectats per un ERTO, que no reuneixen els requeriments de l’atur, rebran, almanco, la prestació. Els que sí que tenguin dret a l’atur, no computaran els temps de l’ERTO. Les pimes amb manco de 50 treballadors i que entrin en aquest procés, estan exemptes d’abonar les cotitzacions empresarials.

No es descuiden les ajudes sanitàries: s’autoritzen 19 milions d’euros per comprar material de protecció, proves diagnòstiques, i campanyes de difusió. I 30 milions més per a la investigació sanitària, per ajudar a trobar un remei en aquesta malaltia.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Investiguen per prevaricació el delegat del Govern a Madrid

El polític haurà de comparèixer de manera telemàtica

Yolanda Díaz demana consens polític per afrontar transformacions laborals de fons

Ha comparegut davant la comissió de treball del Senat

El Govern es planteja avançar la desescalada en alguns territoris

Es valorarà en funció de l'evolució de l'epidèmia

Sánchez demana als presidents autonòmics que potenciïn el turisme nacional

El Govern espanyol està elaborant protocols per  implantar mesures de seguretat en l'àmbit turístic com a pas necessari per garantir...