espanya

L’Executiu Central destina ajudes extra per pal·liar la crisi sanitària

S'autoritzen 19 milions d'euros per comprar material de protecció, proves diagnòstiques, i campanyes de difusió

L%27Executiu+Central+destina+ajudes+extra+per+pal%C2%B7liar+la+crisi+sanit%C3%A0ria

El Govern dona suport a les comunitats autònomes també amb mesures socials: destinarà 25 M€ a les beques menjador, 300 milions per incrementar el pla de serveis socials, cures a domicili o teleassistència. I 300 més per les actuacions de protecció i promoció social, emprant el superàvit dels ajuntaments del 2019. Queda garantit el subministrament d’aigua i energia als comsumidors més vulnerables i es permet la moratòria de deute hipotecari per a l’adquisició de l’habitatge habitual. Hi ha una pròrroga del bo social. També se suspèn l’actualització del preu del gas. Es mantenen els centres sanitaris i de gent gran i dependents.

Pel que fa a les mesures econòmiques, el Govern ajorna el pagament d’impostos fins a un màxim de 30.000 euros per a les pimes i els autònoms durant sis mesos, amb tres mesos exempts de pagar interessos. Ajudes també als sectors productius ampliant bonificacions a la Seguretat Social per als contractes fixos discontinus fets entre el febrer i el juny en turisme, comerç i hosteleria. S’obre una línia de crèdit de 400 milions d’Euros a través de l’ICO a empreses i autònoms del sector turístic, també avals per un import de 100.000 euros i 2 milions per empreses exportadores.

Les mesures laborals indiquen que els treballadors afectats per un ERTO, que no reuneixen els requeriments de l’atur, rebran, almanco, la prestació. Els que sí que tenguin dret a l’atur, no computaran els temps de l’ERTO. Les pimes amb manco de 50 treballadors i que entrin en aquest procés, estan exemptes d’abonar les cotitzacions empresarials.

No es descuiden les ajudes sanitàries: s’autoritzen 19 milions d’euros per comprar material de protecció, proves diagnòstiques, i campanyes de difusió. I 30 milions més per a la investigació sanitària, per ajudar a trobar un remei en aquesta malaltia.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Carolina Darias confirma que caldrà vacunar-se cada any

La ministra de Sanitat anuncia que hi haurà una tercera dosi de la vacuna que serà de Pfizer o de Moderna

Primera sanció anul·lada interposada per desobediència durant l’estat d’alarma

Un jutjat de Madrid desestima la multa de 601€ imposada a una jove durant el primer estat d'alarma. El jutge...

Assassinat masclista a les portes d’una escola a Màlaga

Una dona de 46 anys ha perdut la vida, mentre que el seu agressor s'ha acabat suïcidant

Homenatge a les víctimes de la Covid ple de gratitud al personal sanitari

La família de la doctora Nedialka Veleva, víctima mortal del coronavirus a Balears, rep la Gran Creu al Mèrit Civil...