espanya

L’Executiu Central destina ajudes extra per pal·liar la crisi sanitària

S'autoritzen 19 milions d'euros per comprar material de protecció, proves diagnòstiques, i campanyes de difusió

L%27Executiu+Central+destina+ajudes+extra+per+pal%C2%B7liar+la+crisi+sanit%C3%A0ria

El Govern dona suport a les comunitats autònomes també amb mesures socials: destinarà 25 M€ a les beques menjador, 300 milions per incrementar el pla de serveis socials, cures a domicili o teleassistència. I 300 més per les actuacions de protecció i promoció social, emprant el superàvit dels ajuntaments del 2019. Queda garantit el subministrament d’aigua i energia als comsumidors més vulnerables i es permet la moratòria de deute hipotecari per a l’adquisició de l’habitatge habitual. Hi ha una pròrroga del bo social. També se suspèn l’actualització del preu del gas. Es mantenen els centres sanitaris i de gent gran i dependents.

Pel que fa a les mesures econòmiques, el Govern ajorna el pagament d’impostos fins a un màxim de 30.000 euros per a les pimes i els autònoms durant sis mesos, amb tres mesos exempts de pagar interessos. Ajudes també als sectors productius ampliant bonificacions a la Seguretat Social per als contractes fixos discontinus fets entre el febrer i el juny en turisme, comerç i hosteleria. S’obre una línia de crèdit de 400 milions d’Euros a través de l’ICO a empreses i autònoms del sector turístic, també avals per un import de 100.000 euros i 2 milions per empreses exportadores.

Les mesures laborals indiquen que els treballadors afectats per un ERTO, que no reuneixen els requeriments de l’atur, rebran, almanco, la prestació. Els que sí que tenguin dret a l’atur, no computaran els temps de l’ERTO. Les pimes amb manco de 50 treballadors i que entrin en aquest procés, estan exemptes d’abonar les cotitzacions empresarials.

No es descuiden les ajudes sanitàries: s’autoritzen 19 milions d’euros per comprar material de protecció, proves diagnòstiques, i campanyes de difusió. I 30 milions més per a la investigació sanitària, per ajudar a trobar un remei en aquesta malaltia.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Llibertat amb càrrecs els nou detinguts que quedaven per declarar de l’operació Volhov

Segons fonts judicials tots s'han acollit al seu dret de no declarar

Sanitat comunica 25.595 nous contagis per coronavirus i 239 noves morts

Madrid és l'única comunitat que, malgrat l'alta incidència, ha aplicat un tancament perimetral de només tres dies

Controls a les carreteres espanyoles per fer complir els tancaments perimetrals

Galícia no ha tancat tot el territori, però sí les principals ciutats

L’Estat preveu una inversió de 100 milions d’euros per al sector turístic de les Illes

La ministra Reyes Maroto ha indicat que l'objectiu d'aquesta inversió és apostar per la modernització de les infraestructures, la diversificació...