X

L’Executiu de Pedro Sánchez té garantit el suport per tirar endavant la reforma laboral

El PDeCAT i Unió del Poble Navarrès anuncien el seu vot favorable al text legislatiu acordat entre patronal, sindicats i el govern espanyol

02/02/2022

L’Executiu de Pedro Sánchez té garantit el suport per tirar endavant la reforma laboral

L’Executiu de Pedro Sánchez té garantit el suport per tirar endavant la reforma laboral dijous al Congrés. Això després que els diputats del PDeCAT i dos diputats més d’Unió del Poble Navarrès hagin avançat dimecres que donaran suport a l’acord entre sindicats, patronal i el Govern central. L’Executiu de coalició ja té, per tant, 176 vots a favor de la seva reforma, xifra que supera els suports al no, que en principi serien 173 sufragis.

El portaveu del PDeCAT, Ferran Bel, ha afirmat que no donar suport a la reforma és pegar “un cop mortal” al diàleg social. Ha puntualitzat que el contingut de l’acord és “positiu” perquè la reforma dona prevalença al conveni sectorial enfront del d’empresa i corregeix la ultraactivitat i no fa decaure els convenis negociats quan expirin.

Per la seva banda, segons el president d’UPN, Javier Esparza, el partit navarrès ha decidit donar suport al decret “per responsabilitat i per sentit d’Estat” i perquè no creuen que aquesta votació sigui un “plebiscit” sobre el president Sánchez.

02/02/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris