X

L’exportació de la patata poblera cap al Regne Unit, en perill per un nou protocol sanitari

La conselleria d'Agricultura ha enviat una carta al govern britànic per garantir que la producció, d'unes 5.000 tones, es podrà vendre al seu país

05/02/2021

L’exportació de la patata poblera cap al Regne Unit, en perill per un nou protocol sanitari

L’exportació de la patata poblera cap al Regne Unit es troba en aquests moments en perill. Amb el Brexit, ha entrat en vigor una normativa que exigeix que el producte tengui un certificat fitosanitari inassumible per als productors d’aquí. Demanen que la terra estigui lliure d’un patogen inherent a les parcel·les de Mallorca.

Tot i això, els productors ja fa anys que apliquen un tractament fitosanitari que garanteix que les patates estiguin lliures del patogen.

La conselleria d’Agricultura vol que el govern britànic ho entengui i faci una excepció. Per això els han enviat una carta, oferint dues propostes: o bé una moratòria d’un any en l’aplicació del protocol, o bé que contemplin la singularitat de la patata d’aquí. Ho explica Biel Torrens, Director General d’Agricultura.

El principal exportador de patata de sa Pobla agraeix l’esforç de la conselleria i també confia en la pressió que fan els seus clients. Joan Mateu, gerent de Mateu Export, assegura que estan molt interessats en el seu producte i que fan gestions perquè el govern britànic rectifiqui.

De fet, el cultiu ja es va posar en marxa a l’octubre i les patates es començaran a treure el mes de març. Si el govern britànic no rectifica, se’n podrien perdre 5.000 tones, que equivalen a 6 milions d’euros.

05/02/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT