X

L’exprior de Lluc Gaspar Alemany, absolt del delicte d’abusos sexuals

A finals d'abril va ser jutjat per suposats tocaments a un jove, de 21 anys, amb discapacitat psíquica, a l'any 2020

12/05/2022

L’exprior de Lluc Gaspar Alemany, absolt del delicte d’abusos sexuals

La jutgessa absol l’exprior de Lluc, Gaspar Alemany, del delicte d’abusos sexuals. A finals d’abril, va ser jutjat per suposats tocaments a un jove, de 21 anys, amb discapacitat psíquica, a l’any 2020. El denunciant feia feines d’escolanet al temple.

A la sentència, la magistrada diu que al judici va quedar provat que l’excapellà de l’esglèsia de Sant Sebastià de Palma va quedar amb el jove una tarda de juliol a la casa parroquial. Allà varen seure junts durant una estona al sofà. En canvi, la resolució conclou que no han quedat provats els tocaments i carícies al jove pels quals Alemany va ser denunciat.

Al judici, el denunciant també va dir que havia vist pàgines web de contingut pornogràfic a l’ordinador que Alemany tenia al despatx. Un fet que l’exprior també va negar i que tampoc va ser provat durant la vista.

La Fiscalia demanava una condemna d’un any i 3 mesos de presó per a Alemany. A més, el Bisbat de Mallorca l’havia apartat de les seves funcions, per mor d’aquesta denúncia. Actualment, l’excapellà viu a la Congregació dels Missioners del Sagrat Cor de Palma.

12/05/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris