X

L’exprior de Lluc nega tocaments sexuals a un escolanet amb discapacitat

Gaspar Alemany sí afirma que va voler conèixer el jove i va quedar amb ell

26/04/2022

L’exprior de Lluc nega tocaments sexuals a un escolanet amb discapacitat

“No faré cap declaració. He de callar”. Així ha explicat davant la premsa Gaspar Alemany a la sortida dels jutjats de l’avinguda d’Alemanya de Palma. L’exprior de Lluc i exsacerdot de la parròquia de Sant Sebastià de Palma, càrrec que va abandonar arran de la investigació d’aquests fets, està acusat d’abusos sexuals.

Segons l’escrit d’acusació, el mes de juliol de 2020, Alemany va telefonar la víctima, un escolanet de la parròquia, de 21 anys i amb un 33% de discapacitat, perquè anàs a recollir un llibre a la sagristia. Hauria aprofitat aquest moment per realitzar-li tocaments a les seves parts íntimes. Uns fets que Alemany nega. Sí que reconeix que va quedar amb ell per conèixer-lo millor, però rebutja cap acció amb una finalitat sexual.

“Nega que li va fer tocaments de tipus sexual. No nega que van estar junts i que el va convidar a una cervesa sense alcohol”, segons explica Pau Cruelles, advocat de l’acusació particular, el qual afegeix que Alemany ha dit en el judici que “simplement el volia conèixer més perquè ell -la víctima- era nou en aquesta parròquia”.

El judici, que s’ha celebrat a porta tancada, ha quedat vist per a sentència. La Fiscalia ha mantingut la seva petició inicial de 15 mesos de presó per a l’exsacerdot.


La radiografia dels abusos sexuals de l’Església a les Illes Balears

26/04/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris