X

L’exregidora Aurora Jhardi admet que va col·laborar amb els investigadors del cas Ora

Ha insistit que en aquell moment no tenia coneixements sobre contractació i concursos públics

13/09/2023

L’exregidora Aurora Jhardi admet que va col·laborar amb els investigadors del cas Ora

Redacció

L’exregidora de Funció Pública de Palma, Aurora Jhardi, admet que va col·laborar amb els investigadors del cas ORA, durant la seva declaració com a testimoni en el judici pel cas Penalva i Subirán. Jhardi ha dit que va aportar als policies de blanqueig tota la documentació que li varen demanar, però insisteix que ella no tenia coneixements sobre contractació i concursos públics. També ha declarat que no va rebre cap tipus de pressió.

L’exregidora també ha afirmat que li “sap greu” que es jutgi el jutge Manuel Penalva, el fiscal Miguel Ángel Subirán i els agents del Grup de Blanqueig de la Policia Nacional. “Sento molt que sigueu aquí”, ha afirmat dirigint-s’hi durant el judici. Ha estat durant la seva declaració mentre responia les preguntes del fiscal Tomás Herranz, que ha insistit en aquest moment en saber per què Jhardi s’ha dirigit als acusats en aquests termes. L’exregidora ha respost que “tot el que acabi en un judici li sap greu”, encara que seguidament ha demanat disculpes “per haver-se excedit”.

En un altre moment de la declaració, els advocats de l’acusació s’han queixat que un dels acusats hagi matisat una resposta de la testimoni en relació amb el lloc en el qual van mantenir una reunió. També durant l’interrogatori del Ministeri Públic, Jhardi ha revelat que va mantenir entrevistes tant amb el fiscal Subirán com amb diversos dels agents, que el posaven al dia del que s’investigava. Sobre això, ha afegit que l’exfiscal la va advertir que “anàs amb compte perquè era una investigació secreta que portava molt de temps i que la veu no havia de córrer”. A més, ha indicat, amb Blanca Ruiz hi va parlar o s’hi va reunir dues o tres vegades, i amb Miguel Ángel Blanco, entre cinc i deu, tant presencialment com per telèfon.

Jhardi ha subratllat en diverses ocasions la “inexperiència” de l’equip de govern en el moment de la investigació, més d’un any després d’iniciar-se la legislatura. “Fins que no portes un any o un any i mig camines a cegues”, ha apuntat. D’aquesta manera, ha admès que tant la seva declaració judicial com la seva col·laboració amb els agents de blanqueig estava condicionada per aquesta circumstància. “A vegades ens demanaven documents i jo havia de preguntar als funcionaris si eren nostres”, ha explicat.

A preguntes de les defenses, tant de Javier Barinaga com de Pedro Horrach, l’exedil ha posat l’accent que no va rebre pressions per declarar davant la Policia en un sentit o en un altre i ha explicat que no va declarar mai en seu judicial. Ha apuntat que va llegir i va signar la declaració perquè hi estava conforme.

En relació amb el concurs de l’ORA que va ser objecte d’investigació, l’expolítica ha explicat que “no és habitual” que en una mesa de contractació hi arribin a participar fins a deu persones, sinó que el més normal en serien sis. No obstant això, ha explicat que si es necessita l’opinió de tècnics que hagin elaborat plecs, sí que podria donar-se aquest extrem.

Cal recordar que l’exregidora va ser condemnada a nou anys d’inhabilitació per prevaricació administrativa per revocar sense justificació legal la llicència de publicitat dinàmica del Grup Cursach i retirar llicències als coneguts com a “tiqueters”.

13/09/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris