món

L’FMI calcula que l’economia mundial pot caure fins a un 0,2% pel coronavirus

Georgieva ha indicat que, si el covid-19 es conté ràpidament, podria haver-hi una caiguda brusca en l'economia seguida d'una "molt ràpida recuperació"

L%27FMI+calcula+que+l%27economia+mundial+pot+caure+fins+a+un+0%2C2%25+pel+coronavirus

La directora gerent del Fons Monetari Internacional (FMI), Kristalina Georgieva, ha indicat aquest diumenge a Dubai que el creixement de l’economia mundial, estimat en el 3,3% per a 2020, podria veure’s rebaixat d’entre un 0,1 i 0,2% pel brot de coronavirus, si bé encara és ràpid per conèixer-ne l’impacte.

“Esperam que a la nostra predicció de creixement del 2020 del 3,3%, potser (podria haver-hi) un tall del 0,1 al 0,2%”, ha afirmat Georgieva durant una intervenció en el Fòrum Global de Dones 2020 en Dubai.

La cap de l’FMI ha indicat que, si el covid-19 es conté ràpidament, podria haver-hi una caiguda brusca en l’economia seguida d’una “molt ràpida recuperació”.

No obstant això, va considerar que encara és ràpid per saber quin serà l’impacte exacte del brot. “Estam en un món amb més incertesa, hem d’aprendre a construir més predictibilitat. La naturalesa del virus és desconeguda igual que com de ràpid pot contenir-lo la Xina”, ha conclòs.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El coronavirus s’escampa a l’Amèrica Llatina

El Brasil ja és el segon país del món més colpejat pel coronavirus, on avança de forma descontrolada

La premsa internacional es fa ressò de l’anunci de Sánchez de reobrir les portes al turisme estranger

Fem un repàs de les impresions en els diferents rotatius estrangers sobre l'anunci del president espanyol d'ahir dissabte

Gran Bretanya anuncia una quarantena per als viatgers a partir del 8 de juny

La multa per saltar-se el confinament serà de 1.000 lliures és a dir 1.100 euros

La Xina intensifica el control sobre Hong Kong

El país no fixarà cap objectiu de creixement econòmic per 2021 degut a la incertesa provocada per la crisis del coronavirus