economia

L’habitatge s’encareix més d’un 8% a Balears en el segon trimestre de l’any, segons Tinsa 

Situa les Illes com la segona província més cara amb 2.442 euros per metre quadrat


L’habitatge s’encareix més d’un 8% a Balears en el segon trimestre de l’any, segons Tinsa.

L’habitatge acabat ha pujat els seus preus fins a un 8,2% a Balears durant el segon trimestre de l’any respecte al mateix període de l’any anterior, segons l’estadística Tinsa IMIE Mercats locals, que situa les Illes com la segona província més cara amb 2.442 euros per metre quadrat.

Amb aquesta dada, Balears encapçala els increments interanuals en el cost de l’habitatge, per davant del País Basc i Galícia.

Tinsa ha parlat “d’una recuperació generalitzada i progressiva” que situa el valor mitjà de l’habitatge acabat a Espanya al voltant dels 1.421 euros, fet que suposa un creixement del 2% respecte al període de 2020. L’habitatge a les Balears presenta un dels valors més propers als màxims de la dècada passada juntament amb Santa Creu de Tenerife, Ceuta i Melilla.

Pel que fa als mínims post-crisi, la distància en els preus és d’un 31,4% a la Comunitat. Per la seva banda, la capital, Palma, es manté en nivells de preus mitjos inferiors “als de l’època del boom” (un 14,6 per cent menys des máximos). Les capitals més cares d’Espanya són Sant Sebastià, Barcelona i Madrid, i no molt lluny queda Palma, que empata en quarta posició amb Bilbao. 

L’informe presentat per Tinsa ha destacat també l’esforç financer net dels espanyols, és a dir, quants dels seus ingressos familiars es destinen a afrontar despeses d’hipoteca, i ha destacat que les diferències geogràfiques “continuen sent significatives a Espanya”. Només per darrera de Màlaga, Balears és la segona província amb major esforç financer, fins a arribar al 27,1 per cent. És a dir, els balears destinen una mitjana de l’27 per cent dels seus ingressos familiars al pagament d’hipoteques. De fet, les Balears té la quota mensual hipotecària més elevada, amb 801 euros, seguida de Madrid (771 euros) i Barcelona (748 euros).

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

Baixen un 11 per cent les hipoteques sobre habitatges a les Illes durant el juliol

Les Illes són amb el País Basc les úniques comunitats on cauen

Rafa Bustillo, catedràtic d’economia: “Si no s’augmentàs el salari mínim es deterioraria la capacitat de compra de més d’un milió de treballadors”

Bustillo també assegura que fins les darreres apujades, Espanya estava a la coa d'Europa en la qüestió del Salari Mínim

Principi d’acord: ERTO fins al pròxim 28 de febrer

El govern espanyol i els agents socials han acordat finalment lligar a la formació l'esquema d'exoneracions en les quotes a la Seguretat Social, excepte per a les empreses de menys...

Silvia Contreras, cambrera de pis a Mallorca: “No sé què passarà amb la meva vida a partir del 30 de setembre”

Després de dos mesos fent feina, afronta el seu futur laboral amb incertesa