X

L’habitatge s’encareix un 10,9% en un any a Balears, la comunitat amb l’índex més alt de tot l’Estat

Segons l'INE, en el cas de l'habitatge de segona mà, les Illes són també la comunitat amb l'índex més alt, amb un increment del 10,7% en un any

08/09/2022

L’habitatge s’encareix un 10,9%25 en un any a Balears, la comunitat amb l’índex més alt de tot l’Estat

Els preus de l’habitatge han pujat un 10,9% en el darrer any a les Balears, la comunitat autònoma que presenta l’índex de preus més alt en el segon trimestre, segons les dades publicades aquest dijous per l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

L’arxipèlag és la regió que més apuja els preus en el darrer any, i també en el darrer trimestre respecte a l’anterior (2,9%). En l’acumulat d’enguany, l’habitatge ha pujat un 5,1% a Balears.

En el cas de l’habitatge de segona mà, les Illes són també la comunitat amb l’índex més alt, amb un increment del 10,7% en un any. L’augment sobre el primer trimestre és del 3,1%, i enguany és d’un 5,3%.

L’habitatge nou de Balears és també la més cara de tot l’Estat, amb un increment del 12,8% en l’últim any, i de l’1,3% si es fa la comparativa amb el trimestre anterior. En l’acumulat de 2022 l’augment és del 3,8%.

En el conjunt d’Espanya, el preu de l’habitatge lliure va pujar un 8% en el segon trimestre en taxa interanual, mig punt per sota del creixement del trimestre anterior, quan va registrar el seu major repunt en gairebé 15 anys. Amb l’augment del segon trimestre, el preu de l’habitatge lliure acumula ja 33 trimestres de creixements interanuals, la qual cosa equival a una mica més de vuit anys d’alces continuades.

08/09/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris