L’Hestia Menorca es col·lapsa al darrer quart i perd contra l’Alacant (67-61)

Els de Javi Zamora guanyaven d'onze punts a l'inici del darrer parcial; Tom Digbeu, màxim anotador insular amb 14 punts, i Oliver Stevic firma un doble-doble amb 12 punts i 11 rebots

09/03/2024

Derrota de l’Hestia Menorca la pista de l’Alacant (67-61), el tercer classificat. Els de Javi Zamora van tenir opcions de guanyar fins al final. Tot i això, la resta de resultats mantenen els menorquins a dues victòries del descens.

L’Hestia Menorca va tenir la novena victòria a tocar davant un dels equips més en forma del moment. Els homes de Javi Zamora van neutralitzar els punts forts de l’Alacant a cop de solidesa defensiva i equilibri en atac. La solvència de Stevic i els triples d’Alderete van permetre arribar al descans amb un encoratjador 30-28.

El tercer acte va ser d’impacte per part dels menorquins (14-25). El què va aportar Tom Digbeu amb 8 punts, per a un total de 14. I també el d’Eric Demers. El seu despertar anotador va impulsar un parcial de 0-12 i un màxim avantatge d’onze punts, amb el qual es va entrar al quart definitiu: 44-55.

Llavors, el Lucentum va estirar d’inspiració i confiança màxima. Davison i Gudmundsson van anotar els triples que se’ls havien negat als parcial anteriors. L’equip local s’agafà al partit, mentre que l’Hestia entrava en col·lapse i deixava d’anotar els darrers quatre minuts. Darrer parcial de 23-8 per al 67-61 final.

Tyler Harris, amb tres cistelles seguides, va decantar el partit per l’Alacant. L’Hestia mira ja al partit de dimarts (20h), contra el Valladolid. La permanència es tornarà a negociar a Bintalfa.