L’Hestia Menorca es desfà del Basket Navarra els darrers cinc minuts

Estrena amb victòria (87-68), davant 750 aficionats; Urko Otegi, màxim anotador local amb 17 punts i 28 de valoració

11/10/2020

L’Hestia Menorca s’ha estrenat amb victòria davant el Basket Navarra (87-68). 220 dies després del darrer partit jugat a Bintalfa, l’equip d’Oriol Pagès es va retrobar amb part de la seva afició i mostrà, per moments, el nivell que pot assolir aquesta temporada. Tot i el resultat, mancant cinc minuts, l’Hestia només guanyava de set punts.

La normativa de seguretat va ser la gran protagonista en el primer partit de l’era COVID-19 al Pavelló Menorca, per als 750 aficionats que hi van assistir, per a la banda de música, per a l’equip arbitral, per a tothom. Sensacions estranyes que per moments es van traslladar a la pista. Julio de Assis va anotar els primers punts oficials de l’Hestia Menorca. Però l’equip va patir la intensitat i la verticalitat del joc del Navarra i l’excés de ganes de fer-ho bé el primer dia. 17-19, el primer parcial.

A l’equador del segon quart va aparèixer la versió més consistent dels menorquins. Amb un parcial de 12-2 i 5 triples de set intents, l’Hestia arribava al descans onze punts amunt, 43-32. La victòria semblava a la butxaca, la diferència fregava els vint punts, 62-44, però el quintet d’Iruña va castigar les pèrdues de pilota i es connectà al partit. L’Hestia va estar set minuts i mig sumant només des del tir lliure i el partit es va enredar. A cinc minuts del final, el Navarra es situava a set punts, 70-63.

El quart triple de Corbacho (13 punts, 4/5 i 19 de valoració) va desembussar la situació; Dijkstra, autor d’un doble doble amb 11 punts i 10 rebots (21 de valoració) el va seguir i la connexió Pitu-Urko va fer la resta. Otegi va ser el màxim anotador local amb 17 punts i 28 de valoració.