L’Hestia Menorca és més líder i jugarà i organitzarà la Copa

L'equip de Javi Zamora va superar el Gran Canària per 69-63 amb el suport dels 3000 aficionats presents a Bintalfa

29/12/2022

14

Només una catàstrofe en forma de derrota per 19 punts podia apartar l’Hestia Menorca de la Copa i els homes de Javi Zamora varen encarregar-se personalment que no succeís. Era un partit de tu a tu entre el primer classificat i el segon. El Gran Canària, seriós en defensa i efectiu en atac, acabava el primer quart amb un petit avantatge al marcador. La reacció menorquina té nom propi, Diego Alderete. El madrileny va carregar-se l’equip a l’esquena i va acabar el partit amb 14 punts. Tot i això, el Gran Canària seguia a la seva perquè també volia el bitllet per a la copa.

La igualtat que predomina al primer temps es romp després del descans. Un inspirat Edwin Jackson fa ús del seu repertori per trastocar/trastornar el Gran Canària. Els seus 15 punts, 8 en aquest tram són clau per apuntar-se el triomf. La millor versió del Menorca continua al darrer quart i el partit acaba 69 a 63. Alegria a la pista a la graderia que varen poblar 3.000 persones.

Ara, toca aturar. La lliga torna el 7 de gener i dia 28 Bintalfa acull la copa LEB Plata. Menorca o Tizona s’enduran el primer títol de l’any.