L’Hestia Menorca guanya el derbi al Fibwi Palma amb una exhibició defensiva

L'equip de Javi Zamora, sense Kravtsov ni Jackson, deixà el rival mallorquí en 14 punts a la segona part (71-48); Tomaic (14 punts) i Yomi (15 rebots) assumeixen el rol del pivot ucrainès

04/12/2022

L’Hestia Menorca va guanyar el derbi al Fibwi Palma (71-48), tot i arribar en dinàmiques oposades i, a més, amb les baixes de darrera hora de Jackson i Kravtsov. Els menorquins van fer una exhibició defensiva que deixà l’equip de Pau Tomàs en només 14 punts a la segona part.

L’expectació que despertà el primer duel oficial entre l’Hestia Menorca i el Fibwi Palma va tenir dues absències de pes al cantó local. Tanmateix, sense Edwin Jackson i Slava Kravtsov, el partit sí que va respondre a l’estatus classificatori dels dos equips. Sense el referent a la pintura, Tomaic amb 14 punts i Yomi amb 15 rebots, van assumir la producció habitual del gegant ucraïnès. Per part seva, el quintet mallorquí eixugava els nou punts inicials de desavantatge (18-9), per arribar al descans dos punts amunt, 32-34. Amb la sensació, però, de no tenir la fórmula per aprofitar la important baixa menorquina.

Al tercer quart, la proposta defensiva de l’Hestia va provocar un col·lapse de dimensions inesperades a l’atac mallorquí. Els de Javi Zamora van fer un parcial de 15-0 i van deixar al Palma més d’onze minuts sense anotar una cistella en joc. 49-38.

Amb Zengotitabengoa anul·lat -zero punts després del descans- i Suskavcevic molts minuts a la banqueta -tota la segona part-, els 13 punts de Kovacevic van ser insuficients. Els bases Sanz i Arroyo van aplicar el ritme de partit just per tancar la cita amb la màxima diferència al marcador, 71-48.