20

L’Hestia Menorca perd contra el Tizona Burgos al darrer alè (77-78)

L'equip de Javi Zamora desaprofita les dues darreres possessions per capgirar el marcador; Hannah (19p), en mode líder, i Arteaga (20p 15rb 35val), imperial, en el debut d'Oliver Stevic

17/12/2023

Derrota de l’Hestia Menorca contra el Tizona Burgos… d’aquelles que són doloroses. Ha estat només per un punt: 77-78. L’equip de Javi Zamora ha fet un partit sòlid i s’ha guanyat el dret de capgirar el marcador fins a la darrera dècima.

El pavelló Menorca ha viscut un darrer minut de l’Hestia-Tizona èpic, amb un final taquicàrdic, dels que fan afició. 77-78 a 10 segons per al final… Clevin Hannah, líder de la causa menorquina, assumeix un tir amb aromes de victòria. L’acció no acaba en cistella, la sort no acompanya en el rebot, ni és assenyalada una possible falta personal sobre el base de Nova York. L’entrenador Javi Zamora no ha valorat directament la jugada. A bon entenedor… La genialitat de Hannah encara ha permès una darrera oportunitat a l’Hestia, amb només cinc dècimes per jugar. L’acció dissenyada no ha arribat a bon port.

El partit ha estat una sort d’intercanvi de cops infinit, d’anades i vingudes… L’Hestia ha anul·lat la solvència anotadora de l’equip màxim encistellador de la LEB Or. Víctor Arteaga, imperial amb 20 punts, 15 rebots i 35 de valoració ha rescatat l’equilibri quan el Tizona s’ha posat vuit amunt de sortida. Al descans, 40-41. El capità Diego Alderete ha valorat positivament l’oposició que ha fet l’equip.

El guió del segon temps ha estat similar, amb Hannah autor de 19 punts, assumint tots els galons i aprofitant les prestacions del debutant Stevic. El desenllaç del partit ha sortit creu, però el projecte de Bintalfa s’ha reforçat amb arguments competitius.