L’Hestia Menorca planta cara al campió alemany, i el València guanya la final del Ciutat de Maó

Eric Demers anota 18 punts contra l'Ulm, que resol el partit al darrer quart (68-78); l'equip d'Àlex Mumbrú aixeca el títol davant el Gran Canària (72-77) amb un gran Brandon Davies (21p)

03/09/2023

13

L’Hestia Menorca ha deixat un bon regust als aficionats, en el partit pel tercer i quart lloc del torneig Ciutat de Maó. Tot i caure davant l’Ulm alemany (68-78), la imatge dels homes de Javi Zamora ha millorat notablement el rendiment de divendres davant el Gran Canària.

Amb només tres entrenaments com a col·lectiu, i encara no amb la plantilla al complet, l’Hestia Menorca exhibí davant l’Ulm alemany algunes pinzellades que l’han de fer un equip competitiu en el seu debut a LEB Or. I deixà una imatge molt millorada en relació amb la semifinal davant el Gran Canària.

Una solidesa que ja va demostrar davant el campió germànic. Entre Hannah, Demers i Arteaga es van combinar per anotar 30 dels 46 punts que l’equip va anotar al descans… i que els va atorgar un avantatge de dos punts. L’escorta de Massachusetts seria el màxim anotador del partit amb 18 punts.

Tant, que la primera cistella en joc dels menorquins no va arribar fins al minut 7. Tanmateix, la darrera paraula del partit la va dir l’Hestia, amb dos triples que van situar el 68-78 definitiu.

La final va oferir un duel al màxim nivell continental entre el València, un clàssic a l’Eurolliga; i el Gran Canària, vigent campió de l’Eurocup. El títol va ser per a l’equip taronja (72-77), liderat per Brandon Davies. L’exbarça, autor de 21 punts, va ser designat jugador estrella del torneig.