Almanco 240 milicians foren capturats i assassinats a la zona de sa Coma
Antoni Tugores és un dels historiadors que més ha estudiat les fosses de sa Coma. Amb ell visitam la part septentrional de la platja d’aquest nucli costaner. Un punt on es creu que foren afusellats i enterrats sota l’arena centenars de milicians, que no havien estat a temps de reembarcar amb Bayo. Serien, segons apunta, uns 240 milicians segons si atenem a les xifres que donen les fonts del bàndol nacional.
L’historiador avisa, però, que la feina dels arqueòlegs no serà senzilla. No es tenen registres oficials i a això s’ha d’afegir l’extensió del front. En aquest sentit, recorda que el front tenia 14 quilòmetres de llargada i 7 d’amplada i “hi ha molts punts conflictius on hi podria haver hagut víctimes d’un bàndol i de l’altre”. A més, les fosses també han patit el procés d’urbanització de la zona i les inclemències del temps. De fet, explica que al llarg dels anys, sovint, quan s’han produït temporals marítims han aparegut restes.
Tugores creu que hi ha almanco una desena de llocs d’enterrament per tota la comarca. De moment, el quart Pla de Fosses del Govern preveu intervenir en quatre punts: la platja, l’hospital de sang ubicat a 3 quilòmetres de la costa, la zona de Son Escrivà i el cementeri de Son Carrió. Les feines podrien començar al desembre.
El socialista torna a Menorca per centrar-se també, segons diu, en la seva tasca d'oposició al govern insular