X

L’hivern encara té corda: arriba un cap de setmana amb ambient ben fred

L'Aemet ha activat, per a la matinada de divendres, l'avís groc a la serra de Tramuntana, Pla, Ponent, Migjorn i Llevant de Mallorca, per termòmetres que poden caure fins als -1 ºC

26/01/2023

L’hivern encara té corda: arriba un cap de setmana amb ambient ben fred

Panoràmica de Cúber./ Maria Gual

El Temps

La notícia meteorològica més destacada d’aquesta setmana ha estat l’arribada del fred i de les precipitacions a les Balears. Uns ruixats que han estat en forma de neu a Mallorca i, fins i tot, de forma més testimonial a Eivissa; una imatge que no es produïa a cotes tan baixes des del 2018.

Aquestes pròximes hores, continuarem parlant d’ambient d’hivern, amb temperatures molt baixes durant el dia, ja que els valors màxims quedaran entorn dels 10 i 13 ºC. Al cel tendrem un ambient variable, amb possibilitat de ruixats localitzats, preferentment a la meitat nord de Mallorca, sent en forma de neu a partir dels 700 metres. El vent de tramuntana continuarà bufant, sobretot a Menorca i el nord de Mallorca, on la situació marítima es manté alterada.

Divendres, 27 de gener

Aquesta pròxima nit tendrem temperatures molt fredes. Des del passat 20 de gener, ha gelat cada dia a qualque indret de les Illes, a excepció de la nit de dimarts a dimecres, on el vent i el cel tapat ho varen impossibilitar. Avui vespre, amb el vent encalmat i destapat, esperam unes mínimes molt baixes a Mallorca i l’interior d’Eivissa.

Així mateix, l’Agència Estatal de Meteorologia ha activat l’avís groc a la serra de Tramuntana, Pla, Ponent, Migjorn i Llevant de Mallorca, per termòmetres que poden caure fins als -1 ºC.

Durant el dia, tendrem una jornada de cel variable, amb intervals de niguls i la possibilitat d’alguns ruixats per la convergència entre el vent de mestral i tramuntana. La cota de neu anirà baixant fins als 600 m. El vent de nord continuarà bufant amb cops moderats a Menorca, deixant ones per damunt del 3-4 m.

Dissabte, 28 de gener

Iniciarem el cap de setmana amb un ambient ben fred. De fet, a la vertical de les Balears se situarà una isoterma, a 1.500 m, propera als -4 ºC. La conjunció de tot aquest aire fred i la convergència de vents pot donar lloc al creixement de niguls i a la formació de ruixats, preferentment a Mallorca i a les Pitiüses. La cota de neu encara pot baixar una mica més, situant-se entorn dels 500 m.

El vent bufarà de gregal, amb ratxes de 60-70 km/h. El vent de nord continuarà bufant amb cops moderats a Menorca, deixant ones per damunt dels 3-4 m.

Diumenge, 29 de gener

La setmana acabarà amb el darrer dia de fred contundent, ja que per a la setmana vinent esperam una normalització de les temperatures. Tendrem una nova jornada de cel variable, amb alguns ruixats localitzats i febles, que continuaran sent en forma de neu a partir dels 500 m, podent baixar puntualment fins als 300 m. Les temperatures màximes quedaran entre els 9 i 12 ºC.

26/01/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris