societat

Can Misses es prepara per traslladar pacients amb coronavirus a Mallorca per descarregar la pressió hospitalària

El pla de contingència del centre inclou el trasllat de metges de Mallorca i Menorca, com han fet infermeres d'aquestes dues illes


L’Hospital Can Misses es planteja traslladar pacients amb coronavirus a Mallorca per descarregar la pressió hospitalària que el sindicat Mèdic de les Illes afirma està desbordada. Així ho han confirmat a IB3 Ràdio fonts del propi hospital. Una altra de les opcions que està en estudi és que metges de Mallorca i Menorca se’n vagin a fer feina a la pitiüsa del nord, com han fet infermeres d’aquestes dues illes. Aquestes mesures estan incloses dins el pla de contingència de l’hospital. La consellera de Salut, Patrícia Gómez, ha confirmat en la roda de premsa que ara mateix 3 o 4 pacients podrien ser traslladats a Mallorca.

El portaveu del sindicat Mèdic Simebal a Eivissa i Formentera, David Fernández, explica a IB3 Notícies que el fet que a Mallorca la saturació hospitalària estigui minvant fa possible pensar a traslladar malalts amb coronavirus. Pel que fa a la crida de metges, Fernández diu que aniria sobretot dirigida a internistes o metges d’urgències.

Desbordats

David Fernández s’ha mostrat preocupat per la situació de l’Hospital Can Misses on les 15 UCIS estan ocupades per malalts amb Covid. Fins i tot -explica- s’han hagut de reconvertir quiròfans amb UCIS. A tot això se li ha de sumar la pressió que suposa que els malalts amb coronavirus de Formentera són derivats a Eivissa, ja que la pitiüsa del sud no té capacitat per atendre aquest perfil de malalts.

Davant la manca de metges, el Simebal reclama a la Conselleria de Salut que faci un esforç per contractar i fidelitzar els professionals. A més, David Fernández demana un pla de desescalada sanitari per atendre les seqüeles que deixarà el virus en els pacients crítics i que necessitaran atenció durant anys. Això -afirma Fernández- sobrecarregarà el sistema, però també ho farà el fet que hi ha pacients amb altres malalties, com el càncer, que no han estat atesos durant la pandèmia.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Vols directes des de Menorca a Londres i a París aquest hivern finançats amb comàrqueting

Manca encara per definir quines aerolínies oferiran les rutes i amb quina freqüència

Científics i pescadors de Menorca investiguen com fer de la pesca de la llagosta un art més sostenible

Plantegen canvis en el material de les xarxes o en el temps de calada