X

Son Espases prepara una tercera planta Covid a causa de l’increment dels casos

El sindicat SATSE critica la manca de previsió i de fer uns contractes precaris a l'IB Salut

11/12/2020

Son Espases prepara una tercera planta Covid a causa de l’increment dels casos

/EFE

L’hospital Son Espases de Palma prepara una tercera planta Covid davant l’increment dels casos de contagis. Així ho ha assegurat a IB3 Ràdio el sindicat d’infermeria SATSE que adverteix, una vegada més, que manca personal per atendre els malalts. La delegada del sindicat a Son Llàtzer i membre del comitè executiu SATSE, Isabel Horrach, ha explicat que “a l’hospital de referència hi ha dues plantes covid pràcticament plenes i ara se’n prepara una tercera pel que pugui venir”.

Davant aquesta manca de personal sanitari, Horrach culpa “l’Ib Salut d’improvisació i de fer un contractes precaris”. El Satse també demana als ciutadans “molta responsabilitat per evitar que el coronavirus s’estengui a causa de les celebracions de Nadal”.

LA SITUACIÓ A LES RESIDÈNCIES:

Ascendeixen a 70 el número d’usuaris de residències de gent gran contagiats per la COVID-19 als centres que Salut ha intervingut aquesta setmana. El geriàtric que ara preocupa més és Sèniors Pollença on hi ha 45 residents malalts. Allà el brot està descontrolat.  En el cas de la residència Sèniors Inca, intervinguda per segona vegada, la subdirectora de cronicitat de l’Ib Salut, Angélica, Miguélez, diu que allà les ràtios de personal no es compleixen en el torn de nit, tal i com va denunciar ahir el sindicat UGT.

A més d’aquests dues residències del grup Sèniors, el Govern ha intervingut el geriàtric de Sant Lluís amb dos usuaris positius i Vuit vents amb 13 persones contagiades. A Sèniors Inca hi ha 12 casos actius.


Les Illes Balears superen els 300 contagis en 24 hores

11/12/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT