societat

L’Hotel Esmeralda de Ciutadella acumula deutes de gairebé un milió d’euros amb les administracions

Només a l'Ajuntament de Ciutadella l'establiment deu més 500.000 euros en impostos impagats


El major complex d’apartaments en sol urbà de Menorca, l’Hotel Esmeralda de Ciutadella, té deutes de gairebé un milió d’euros amb les administracions menorquines. Només a l’Ajuntament de Ciutadella l’establiment deu més de mig milió d’euros en impostos impagats i el Consistori els hi ha embargat 14 parcel·les. Per la seva banda, el Consell ha conegut que ja hi ha sentència en ferm per la qual els antics propietaris del complex hauran de pagar la multa de 325.000 euros, per no disposar dels permisos corresponents per obrir un establiment turístic.

Lugumon era l’empresa propietària dels edificis Esmeralda de Ciutadella quan van decidir convertir-los en apartaments turístics sense els permisos corresponents. Fa dos anys van vendre el complex a un nou propietari, però tot i això el Consell assegura que cobrarà els doblers de la multa. La sentència també dictava que el complex, de 172 apartaments, podria ser tancat per aquests fets, però va canviar de propietaris el 2017, i aquests tenen tots els permisos en regla, segons el conseller de Turisme de Menorca, Miquel Company.

Lugumon no només té deutes amb el Consell. L’ajuntament de Ciutadella li reclama mig milió d’euros en impostos, sobretot per l’impagament durant anys de l’IBI. Una situació que fa difícil entendre que Esmeralda Park hagués pogut continuar obert durant tants anys, però que segons Company pot passar.

Esmeralda Park i Skyline Menorca han estat dos dels noms de la mateixa empresa que durant anys ha escapat a sentències judicials que ara el Tribunal Superior confirma i que els hi comportarà també el pagament de les costes del judici i els interessos.


Ciutadella atorga la modificació del permís d’obres per fer possible la reconversió de l’antic Esmeralda en un aparthotel de 4 estrelles

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris


més contingut relacionat

Cerquen un nou gerent amb titulació i experiència per a la Fundació de Discapacitats de Menorca

Des del Patronat, emmarquen el cessament dins el procés de renovació encetat fa uns mesos

Creix la utilització dels punts de càrrega de vehicles elèctrics a Maó

L'any passat es registraren prop de 1.600 recàrregues, més del doble que les de 2018

Sant Antoni amplia horaris i dates d’obertura i tancament de les discoteques del municipi

L'equip de govern descarta ampliar la zona d'afectació del Decret Llei contra el Turisme d'Excessos.

Un centenar de persones pernocten als carrers de Vila en situació de mendicitat

Una vintena ho fa a portals d'habitatges o caixers, i fins a 80 en obres abandonades, cotxes o habitacles amb...