menorca

Medi Ambient autoritza fer un hotel a les bateries de Llucalari, però en rebaixa l’impacte

La comissió també dóna llum verda a l'electrificació de La Trotxa, el que permetrà tornar a aixecar naus industrials a Alaior


La Comissió de Medi Ambient ha donat el vist-i-plau aquest dijous al projecte d’hotel rural a les bateries militars de Llucalari. La proposta final, però, dista molt de la que s’havia ideat en un principi. El nombre de places autortitzatdes és de 30, lluny de les 80 projectades inicialment. Al mateix temps, s’ha eliminat totes les instal·lacions que estaven en domini públic i, per tant, a tocar del penya-segat.

A més, els edificis catalogats s’hauran de reformar i preservar. Així ho ha acordat avui demantí el plenari de la Comissió Balear de Medi Ambient, qui ha fet també algunes prescripcions perquè es protegeixi la biodiversitat de la zona i es prenguin mesures per reduir l’impacte ambiental pel que fa a la gestió de residus i ús de l’aigua, entre d’altres. En definitiva, l’Agroturisme de Llucalari no serà un hotel penjant tal com s’havia anunciat.

Ara correspon al Consell Insular atorgar l’interès general al projecte.

La Comissió ha aprovat també l’avaluació ambiental per dur a terme la xarxa soterrada entre Es Mercadal i Alaior que ha d’electrificar el polígon de La Trotxa. D’aquesta manera, una vegada fetes les obres l’Ajuntament podrà tornar a atorgar llicències a empreses interessades a instal·lar-se a la zona que fins ara no podien per manca de potència. Després de moltes deliberacions s’ha acordat un traçat soterrat per un camí existent.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

L’operació de rescat del formatge menorquí ha costat 200

Durant la pandèmia, van deixar de vendre un 70% de la seva producció

La nova edició d’Innovem afronta la sensació de trobar-se a la intempèrie

Un dels exemples és Menorca Makers, una empresa creada per ajudar el personal sanitari a protegir-se davant la Covid

Creix un 6% el nombre d’alumnes de Menorca matriculats a la UNED

Per cobrir aquest increment, la Universitat ha contractat 1 tutor més, i ja en són 11

Sabates amb productes de doble vida, fetes a Ciutadella

Un artesà les fabrica amb cinturons de cotxe i ja en prepara una col·lecció d'estiu