meteorologia

L’huracà Zeta vist des de l’Estació Espacial Internacional.

Tocà terra el capvespre d'ahir a Nova Orleans amb categoria 2 i vent sostingut de fins a 144 km/h


Les càmeres de l’Estació Espacial Internacional captaren ahir unes imatges espectaculars, les de Zeta camí de Nova Orleans on tocà terra el capvespre com a huracà de categoria 2 amb vent sostingut de fins a 144 km/h.

Gairebé un milió i mig de persones han quedat sense subministrament elèctric als estats de Louisiana, Mississipí, Alabama i Geòrgia i s’espera que el nombre augmenti a mesura que Zeta continuï el seu camí cap al nord-est dels EUA. S’ha confirmat també la mort de dues persones. Una a Biloxi, Mississipí i l’altre a Nova Orleans, Louisiana. Zeta es mou ràpid, a uns 44 km/h i ha perdut força, essent ara segons el National Hurricane Center una tempesta tropical. Malgrat la pèrdua de potència, és encara un sistema tropical de risc amb vent sostingut de 110 km/h.

La temporada d’huracans atlàntics enguany és extraordinària.Fins ara és la segona més activa des de 2005.Dels 27 sistemes tropicals que han rebut nom, 11 han assolit la categoria d’huracà i 4 considerats de gran magnitud (categoria tres o superior en l’Escala de Saffir-Simpson. Un total d’onze sistemes tropicals (ja sigui en formade tempesta tropical o huracà) han tocat terra als EUA essent la temporada més activa en aquest país des del 1916. La temporada va de dia primer de juny al 30 de novembre i no és gaire freqüent que els sistemes tropicals assoleixin la categoria d’huracà a final d’octubre i manco que toquin terra. Zeta, en aquest sentit, també és extraordinari, en 170 anys de mesures és el sisè huracà que toca terra als EUA en un mes d’octubre.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

La concentració de diòxid de carboni, malgrat la pandèmia, continua en nivells rècord

L'any 2019 es va superar el llindar de 410 parts per milió (ppm) i enguany continua augmentant

Anticicló entre setmana i borrasca el cap de setmana

Els darrers dies de novembre tendrem el primer episodi de precipitacions generals del mes

La nit més freda de la tardor: 1 °C a Son Torrella i 2,6 °C a Binissalem

El cap de setmana ha bufat la tramuntana i la sensació ha estat freda

El segon temporal marítim més imporant del 2020: ones de més de 13 metres a Maó

El temporal de tramuntana ha fet baixar la temperatura entre 3 i 8ºC respecte dies passats