X

L’IB-Dona lamenta no haver participat al ple de l’Observatori Estatal de Violència sobre la Dona

La directora de l'organisme, Cati Salom, critica que no ha pogut traslladar-li a Pedro Sánchez i a la ministra Redondo la realitat de les Illes

16/04/2024

L’IB-Dona lamenta no haver participat al ple de l’Observatori Estatal de Violència sobre la Dona

La directora de l'IB-Dona, Cati Salom, en una imatge d'arxiu.

La directora de l’Institut Balear de la Dona (IB-Dona), Cati Salom, ha lamentat no haver pogut intervenir en el ple de l’Observatori Estatal de Violència sobre la Dona i no haver pogut traslladar al president d’Espanya, Pedro Sánchez, la realitat de les Illes. “Lamentablement, a la trobada, en què han intervingut el president del Govern central, Pedro Sánchez, i la Ministra d’Igualtat, Ana Redondo, no li ha estat permès intervenir”, ha censurat la Conselleria de Famílies i Assumptes Socials aquest dimarts en un comunicat.

Segons han assenyalat des del Govern, Salom, que es trobava al ple, que ha tingut lloc al palau de La Moncloa, volia aprofitar la sessió per reclamar més protecció a les víctimes de les violències de gènere i vicària. En aquesta línia, la directora ha criticat que la reunió ha tingut lloc “en una posada en escena en la qual el Govern central no ha aportat cap mesura nova davant l’augment de casos”. “És inadmissible”, ha recriminat Salom en acabar el ple, “que en una situació com la que es viu a tot l’Estat pel que fa a violència de gènere, el Ministeri es negui a escoltar les comunitats autònomes”.

Salom volia demanar, així mateix, més eines per a Balears per a fer front a aquesta xacra. Entre elles, ha reivindicat la creació d’un quart jutjat de violència sobre la dona i més mitjans per a les unitats d’atenció a la família i la dona (UFAM).

160 milions d’euros

El Govern espanyol ha aprovat avui dimarts en Consell de Ministres destinar 160 milions d’euros perquè les comunitats autònomes executin el Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere, 20 milions d’euros més que en 2023. L’Executiu central dona així el vistiplau a la proposta de repartiment autonòmic dels fons del Pacte d’Estat. Una vegada aprovada la proposta, anirà a la Conferència Sectorial d’Igualtat on haurà de ser ratificada per les comunitats autònomes.

Notícies relacionades >

16/04/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris