X

En un mes els ingressos hospitalaris per Covid s’han multiplicat per sis

L'IB-Salut assegura que de moment l'alentiment dels contagis no es veu als hospitals

04/08/2021

En un mes els ingressos hospitalaris per Covid s’han multiplicat per sis

La situació als hospitals es complica. L’IB-Salut assegura que de moment l’alentiment dels contagis no es veu als hospitals. Aquest dimecres ja hi ha hospitalitzades 422 persones, són 14 més que dimarts. 346 són ara mateix a planta, quatre més que el dia anterior. A les Unitats de Cures Intensives és on més augmenten els ingressos. En aquests moments hi ha 76 persones, són 10 més que en les darreres 24 hores. L’ocupació de llits covid és ja del 27%.

En tan sols un mes els ingressos s’han multiplicat per sis. El 4 de juliol els hospitals de les Illes atenien 66 pacients covid. En només deu dies es va duplicar aquesta xifra, i dia 13 de juliol ja se n’atenen 112. Davant aquest augment, el dia 16, els hospitals començaren a activar de nou els seus plans de contingència, que suposen entre altres coses cancel·lar les operacions programades no urgents i habilitar zones específiques per atendre els malalts covid.

La corba segueix creixent i dia 25 se superen ja els 300 malalts hospitalitzats amb el virus. La tendència, però, continua a l’alça fins arribar aquest dimecres 4 d’agost als 422 ingressos.


Salut deriva a clíniques privades tots els casos positius de turistes europeus

Mentrestant, i per poder gestionar la pressió a les Urgències dels hospitals públics a les plantes d’hospitalització i a les UCIs, l’IB-Salut cerca solucions. Una d’elles és la signatura d’un nou acord amb les clíniques privades.

El pla voluntari d’ajornament de les vacances entre el personal d’infermeria, diu l’IB-Salut, que ha funcionat i que, per exemple, a Eivissa 15 infermeres les han ajornat. Segons les previsions de Salut s’espera arribar al pic d’aquesta nova onada a mitjans d’aquest mes d’agost.

04/08/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris