SOCIETAT

L’IB-Salut descarta suspendre l’activitat quirúrgica a més hospitals

L'únic que ho està fent és el Mateu Orfila, que ha tancat la meitat dels quiròfans davant l'alta incidència


Només està previst que se suspengui part de l’activitat quirúrgica a l’hospital Mateu Orfila. Cap altre centre, de moment, se’n veurà afectat. Ho assegura el subdirector d’atenció hospitalària de l’ibsalut. Francesc Albertí diu que la situació epidemiològica és més greu a Menorca, i, per això el Mateu Orfila té una major pressió assistencial de malalts de covid.

La resta de centres de les Illes han posat en marxa ja els plans de contingència davant la sisena onada, que s’espera que sigui més suau que la cinquena. “Allò que volem és mantenir l’atenció a la resta de persones que van als hospitals per qüestions no relacionades amb la covid, que és molta gent”, mantè Albertí. “Aquest és el repte i ho estam aconseguint”, recalca.

El nombre de pacients covid a planta s’ha duplicat en 20 dies. No han crescut tant els ingressos a les UCIs. El perfil de malalt és més jove que en altres onades, entre un 70 i un 75% no estan vacunats i pateixen amb altres patologies, sobretot obesitat.

Ara mateix hi ha 85 facultatius sanitaris contagiats i un total de 134 en aïllament. Per això, i considerant aquesta sisena onada, els sindicats demanen que es renovin els contractes als professionals. “És complicat que es renovin les contractacions, es posen peròs i això ens preocupa”, diu Carolina Pérez, delegada sindical de SIMEBAL a Son Espases. Afegeix que “a la comunitat falten mil metges… no es poden ronsejar millores de contracte o renovar-los de tres mesos en tres mesos”.

Per prevenir més contagis als hospitals, el de Son Espases i Son Llàtzer ja han restringit les visites als pacients ingressats i els acompanyants a les urgències. El sindicat de Tècnics d’Infermeria (SAE) assegura que a vegades hi havia massa gent de visita i alguns no duien la mascareta. “Ens hem trobat fins a tres o quatre acompanyants, dels quals qualcú va sense mascareta”, explica Eva María Sastre, delegada sindical d’USAE a son Espases. “Quan els recomanes que se la posin, hi ha gent que ho entèn, però la majoria ens amenaça o fa agressions verbals”.

Ara demanen a la gerència de Son Espases anar una mica més enllà i tornar a allò que es va fer en la primera onada: establir circuits d’entrada i sortida amb presa de temperatura per vigilar encara més les visites.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |