X

L’Ibanat fa net 20 hectàrees de bosc afectat per l’esclafit a Sant Antoni

Medi Ambient destina 150.0000 euros per retirar pins a les àrees més afectades (i habitades)

08/07/2020

Redacció Eivissa

I a Eivissa l’Institut Balear de la Natura ha engegat les feines de recuperació dels boscos de pins i savines afectats l’octubre passat per l’esclafit, que va passar per damunt de 300 hectàrees de massa forestal a Sant Antoni de Portmany, encara que els 150.000 euros destinats per Medi Ambient serviran tan sols per fer net una vintena d’hectàrees, les més compromeses per la seguretat.

Una màquina forestal dissenyada per retirar i carregar arbres sencers treballa des d’aquesta setmana al bosc de l’àrea de Can Germà, una de les més malmeses per l’esclafit de l’octubre passat. Va recórrer 11 quilòmetres de terra, entre Cala Gració i Cala d’Albarca.

Ara hi retiren els pins blancs arrencats aquell dia, per transformar-los en estelles que es deixaran a terra o es convertiran en biomassa. L’estat d’alarma ha endarrerit el començament de les feines fins a finals de juny. Primer els serradors tallen els pins danyats, per deixar pas a la maquinària. El termini màxim per acabar la neteja se situa a finals de novembre, encara que Medi Ambient confia d’acabar-ho abans.

 

08/07/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris