X

L’IBAVI cedeix 50 habitatges públics per acollir-hi 300 víctimes de violència masclista

76 dones estan acollides actualment als 14 pisos destinats a aquesta causa

26/09/2022

L’IBAVI cedeix 50 habitatges públics per acollir-hi 300 víctimes de violència masclista

L’IBAVI i l’IB-Dona han signat un conveni per augmentar els pisos cedits per a víctimes de violència de gènere, dels 14 immobles actuals, a 50 en els pròxims 4 anys. Des les 76 dones que ara hi habiten, es podrà passar a 300, ha destacat el conseller d’Habitatge, Josep Marí. La consellera de Presidència i d’Igualtat, Mercedes Garrido, assegura que aquests habitatges faciliten a les dones començar un nou projecte vital enfora de l’agressor.

Les dones que volen fugir de manera immediata de la convivència amb l’agressor entren a un casal d’acollida amb caràcter urgent i l’IB-Dona, en contacte amb els consells i ajuntaments i associacions, gestionen l’accés a un d’aquests habitatges de l’IBAVI. Les víctimes hi poden quedar un any, prorrogable a dos. A partir dels 2 anys, les dones víctimes de violència de gènere poden entrar al flux habitual de l’IBAVI per aconseguir un lloguer social.

Actualment, l’IBAVI destina 126 pisos a diversos col·lectius especialment vulnerables, dels prop de 2.000 que formen la borsa de lloguer social de l’Institut. L’IBAVI té una llista de 7.000 sol·licituds per accedir a un habitatge; algunes, però, estan duplicades. L’espera va en funció dels punts i pot anar de pocs mesos a més d’un any.

26/09/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT