Ciència i tecnologia

L’IDISBA disposarà d’1,6 milions d’euros de l’Institu Carles II per a vuit projectes de recerca

Aquesta ajuda correspon a la convocatòria de l'Acció Estratègica en Salut (AES) i servirà també per a signar quatre contractes de personal investigador

Investigadora de l'IDISBA (Imatge d'arxiu)


L’Institut de Recerca Sanitària de les Illes Balears (IdISBa) ha obtingut un partida de 1,6 milions d’euros de l‘Institut de Salut Carles III per a dur a terme vuit projectes de recerca a Balears, ha informat la Conselleria de Salut.

Aquesta ajuda correspon a la convocatòria de l’Acció Estratègica en Salut (AES) 2020 del Carles III i servirà també per a signar quatre contractes de personal investigador, un projecte d’assaig clínic independent i dos projectes de plataformes de suport a la I+D+I en Biomedicina i Ciències de la Salut. La convocatòria de l’AES es divideix en dos grans programes, que al seu torn es divideixen en diferents subprogrames.

Quant al Programa Estatal de Generació de Coneixement i Enfortiment del Sistema Espanyol d’I+D+I, el IdISBa ha rebut un total de 1,1 milions.

D’una banda, destina 596.245 euros al subprograma Estatal de Generació de Coneixement, finançant un total de 8 projectes centrats en diferents àrees d’interès de l’Institut, des de la salut cardiovascular, dieta i exercici físic a projectes de lluita contra el càncer i les infeccions a través d’anàlisis genètiques i altres tècniques innovadores.

També per a un assaig clínic independent amb 82.500 euros per estudiar l’efectivitat clínica i erradicació bacteriològica de quatre pautes antibiòtiques curtes en infeccions urinàries baixes en dones adultes.

D’altra banda, a través del subprograma Estatal d’Enfortiment Institucional, l’Institut ha obtingut 436.161 euros per a la contractació de personal investigador per a les plataformes cientificotècniques.

D’aquesta partida, la plataforma del Biobanco IdISBa, dirigida pel director científic Rafael Ramos, ha estat finançada amb 169.950 euros per a la contractació d’un tècnic superior que actuï com a coordinador dels nodes de recollida de mostres i d’un tècnic de laboratori.

Mentrestant, la plataforma d’Assajos Clínics i Suport Metodològic ha estat dotada amb 266.211 euros per contractar personal de suport per a la gestió de la plataforma.

Així mateix, mitjançant el programa Estatal de Promoció del Talent i la seva Ocupabilitat en I+D+I, dins del subprograma Estatal d’Incorporació, el IdISBa podrà contractar tres investigadors. Es tracta de dos contractes “Sara Borrell” dotats amb 80.598 euros cadascun i d’un contracte “Miguel Servet” de 242.500 euros.

Finalment, a través del subprograma Estatal de Formació, l’Institut podrà contractar per 82.400 euros a un estudiant predoctoral per dur a terme el seu projecte de recerca.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Pep Coll, l’investigador mallorquí que cerca la vacuna per prevenir el VIH

3.800 voluntaris han participat en un estudi que aporta conclusions satisfactòries, però fins d'aquí a dos anys no hi haurà...

Apple demana instal·lar una nova actualització iOS contra l’espionatge en iPhones

El programari espia s'instal·la a través de l'iMessage i afecta també als sistemes operatius dels ordinadors Mac i dels rellotges...

Deu parelles de virot petit nidifiquen a l’illot des Vedranell, a Eivissa

El virot petit es troba en estat crític d’extinció i és l’au marina més amenaçada d’Europa

2.400 embarassades vacunades contra la COVID a les Balears

Moltes gestants encara dubten i, sobretot, en quin moment de l'embaràs rebre la dosi per evitar riscos i protegir el fetus