X

La secretària d’Estat per a l’Agenda 2030, Lilith Vestrynge, visita la seu de la Fundació Deixalles

El projecte 'Fem que circuli' ha estat subvencionat amb 400.000 €

14/10/2022

La secretària d’Estat per a l’Agenda 2030, Lilith Vestrynge, visita la seu de la Fundació Deixalles

Cristina Bauzá Joy

La secretària d’Estat per a l’Agenda 2030, Lilith Vestrynge, ha visitat aquest divendres dematí la seu de la Funació Deixalles, a Palma. Ho ha fet per conèixer de primera mà el projecte ‘Fem que circuli’, que ha estat subvencionat per la Secretaria amb 400.000 euros i que fa 10 mesos que està en marxa.

Recullen mobles, vaixelles i productes tèxtils que el sector hoteler acabaria tirant. Els donen una segona vida. La directora de la fundació, Xesca Martí, explica: “Ho milloren de manera artística i pensam que li dona un valor social, perquè les persones que han pogut treballar tenen un contracte d’inserció”. A més, remarca: “A una cosa que s’aniria als fems, li estam allargant la vida útil i, per tant, estalviam emissions de CO₂“.

Al producte final, el venen a ciutadans i, sobretot, a les companyies hoteleres. De manera que, afirmen, fomenten l’economia circular. En aquests moments, tenen conveni amb uns 80 hotels, i ja han recollit unes 75 tones de material, unes xifres molt superiors al que havien previst. El projecte és finançat pel Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030. Vestrynge afirma que aquest projecte va cap a l’objectiu “del manteniment mediambiental i lluita contra el canvi climàtic“, i ho cataloga com a “una bona opció”.

També ha aprofitat per assegurar que el Govern de les Illes va per davant amb moltes de les polítiques, i ha destacat les relacionades amb temes mediambientals, com ara l’hidrogen verd. Creu que són un exemple a seguir per part d’altres comunitats autònomes.

14/10/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris