X

L’IMAS informà la Fiscalia dels presumptes abusos sexuals a menors per part d’un treballador

Així ho ha assegurat en un comunicat. L'educador hauria abusat sexualment de tres menors durant el 2018

19/11/2020

L’IMAS informà la Fiscalia dels presumptes abusos sexuals a menors per part d’un treballador

La Policia Nacional ha detingut un treballador de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS)per un presumpte cas d’abusos sexuals a menors. Els fets que s’investiguen s’haurien produït fa 2 anys, el 2018. L’IMAS va tenir coneixement dels fets l’any passat, va obrir expedient disciplinari al treballador i el va apartar del servei. L’oposició al Consell de Mallorca, en canvi, ha denunciat manca de transparència.

L’IMAS ha assegurat en un comunicat, que ha fet públic avui dematí, que la mateixa institució va ser la primera a denunciar els fets. Uns abusos que s’haurien comès el 2018, però que no es coneixerien fins el 2019, quan les víctimes, menors d’edat, ho comunicaren al centre.

Des de l’IMAS han assenyalat que aleshores es va obrir una investigació interna i es traslladà el cas a la Fiscalia. Va ser així, segons el comunicat, quan s’iniciaren les actuacions policials les quals han conclòs amb la detenció del sospitós, que ja havia estat suspès de les seves funcions.

Davant aquestes explicacions, l’oposició al Consell de Mallorca, ha reaccionat majoritàriament a les xarxes socials. Llorenç Galmès (PP), Xisca Mora (El Pi) i Beatriz Camiña (Ciutadans) coincideixen a demanar una compareixença pública del president de l’IMAS, Javier de Juan. Des de Vox, ho han fet davant el micròfon per reclamar més transparència. També n’ha parlat al Congrés dels Diputats, la popular Marga Prohens. Després de denunciar els fets a cop de piulada, els hi ha retret al vicepresident Pablo Iglesias sense obtenir resposta.

Mentrestant, a les Balears, la Conselleria d’Afers Socials ha informat que durant el 2020 ja s’han fet 5 reunions tècniques de seguiment del protocol d’actuació davant casos d’abusos i explotació sexual infantil.

19/11/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris