societat

L’IMAS avisa que fan falta famílies d’acollida per a nins majors de 6 anys

La pandèmia no ha fet davallar els voluntaris per acollir


L‘Institut Mallorquí d’Afers Socials avisa que fan falta famílies d’acollida per a nins majors de 6 anys. L’acolliment dels nins menors d’aquesta edat està cobert, però necessiten més famílies pels infants més grans. La dada positiva és que la pandèmia no ha fet davallar els voluntaris per acollir.

Margalida Amengual és una de les mares, junt amb el seu marit, que forma part del programa de famílies cangur de l’IMAS. Són famílies que tenen cura de nins i nines però només durant un temps determinat, fins que es pren la decisió de la mesura definitiva que s’ha de donar al menor. Ara mateix, i des de fa setze mesos, té un bebè a càrrec seu. Des que es va inscriure l’any 2017, ja ha acollit dos menors.

Actualment, hi ha 47 famílies en aquest programa. L’acolliment dels nins de fins a sis anys està cobert. L’objectiu és poder garantir l’acollida dels majors de sis.

L’IMAS fa una valoració positiva de les xifres d’aquest 2020. No varien massa, traslladen, de les de l’any 2019. On sí que s’ha notat una davallada és en el nombre d’adopcions nacionals i internacionals. En el cas de les internacionals només s’han pogut finalitzar dos processos i dues assignacions.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

  1. Carme Garcia Cerdà 08/02/2021

    Crec q l IMAS se tendria q demanar el motiu xq no tenen mes families d acollida x aquets infants ??? Pq gent voluntaria a Mallorca ni ha molta. Jo fà 20 anys q som familia acollidora.

  2. lorena mompo 09/02/2021

    He llamado más de 5 veces para entrar como familia de acogida, y aún siguen sin llamarme… no sé qué pensar

Cercador |


més contingut relacionat

Aglomeracions a la Platja de Torà, Paguera

Desenes de persones estaven consumint begudes i menjar d'un local de la zona al passeig i a l'arena

Premis Ramon Llull 2021: un homenatge a la societat balear

Sa Llotja de Palma ha acollit avui l'acte institucional de les Illes Balears, que enguany s'ha convertit en un homenatge a bona part de la societat pel seu compromís i...

Incendi devora s’Albufera a Sa Pobla

En un primer moment s'ha activat el nivell 1 per la proximitat a un habitatge amb persones a l'interior i cavalls

Lluc, saturat de visitants

Les zones d'acampada, les àrees de pícnic, la fira artesanal, o la mateixa hostatgeria de Lluc estaven a vessar