política

L’IMAS pretén reforçar els serveis i canviar el model d’atenció per al 2021

El Consell Rector ha aprovat els més de 222 milions d'euros de pressupost per a l'any que ve


L’Institut Mallorquí d’Afers Socials disposarà al 2021 de més de 222,6 milions d’euros, això és un 4,2 per cent més que enguany. Aquest dimecres, el Consell Rector de la Institució ha aprovat aquesta proposta de pressupost en una sessió extraordinària. L’augment de la partida de l’IMAS servirà per crear i reforçar els serveis per donar resposta a la crisi sanitària derivada de la Covid-19. 4,8 milions d’euros es destinaran a contractar personal, al lloguer d’espais com la residència de sa Riera o a la compra de material de prevenció.

Uns altres 4,5 milions d’euros es dedicaran a canviar el model de l’IMAS cap a una atenció més personalitzada a l’entorn comunitari o en nous centres. Entre els programes que es reforçaran: el Servei d’Atenció Integral a Domicili per a persones majors dependents, que disposarà de 2 milions d’euros més. Uns doblers que serviran per atendre 250 persones, contractar 60 professionals més i donar servei a 10 municipis nous.

Segons la previsió de l’IMAS, també s’augmentarà la partida dels programes per atendre persones en risc d’exclusió social. Es crearan nous centres especialitzats o temporals i es reforçaran els programes d’acolliment familiar.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El PP participarà a la protesta convocada dissabte a Palma contra la llei Celaá

La concentració, convocada per la plataforma Más Plurales, serà sense cotxes i davant la Seu

Santa Eulària disposarà de 43,5 milions pels comptes municipals de 2021

Hi destaca un augment de les partides de serveis socials, amb 3'3 milions i un creixement del 36 per cent

Totes les formacions coincideixen en reclamar proves PCR als viatgers nacionals

Els socialistes afirmen que Armengol ja ha sol·licitat al Govern central que les proves siguin obligatòries també pels viatgers nacionals