X

L’IMAS incrementa en 1,6 milions d’euros la inversió en el SAID per ampliar-ne el servei als festius i caps de setmana

Més de 470 persones amb dependència reben actualment atenció sociosanitària i acompanyament gràcies al SAID

18/11/2023

L’IMAS incrementa en 1,6 milions d’euros la inversió en el SAID per ampliar-ne el servei als festius i caps de setmana

Redacció

L’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS) continuarà promovent l’any 2024 el Servei d’Atenció Integral a Domicili (SAID) com a alternativa al model residencial. Així es desprèn del pressupost que la institució insular té previst destinar a aquest recurs que ofereix a les persones dependents que desitgin rebre l’atenció que necessiten en els seus domicilis, sense haver-se d’allunyar del seu entorn.

En concret, la inversió en la Direcció insular d’Atenció Comunitària i Promoció de l’Autonomia Personal, encarregada de gestionar aquest servei, incrementa en un 10% el seu pressupost, que passa dels 14.222.127,77 € del 2023 als 15.872.795,31 € per al pròxim any. Són més d’1.650.000 €, que es destinaran principalment a ampliar i consolidar el servei als festius i caps de setmana.

“Atenem una demanda que ens fan molts usuaris i famílies. L’ampliació es farà de manera progressiva i en els casos que més ho requereixen, sobretot aquells de soledat no desitjada”, ha afirmat el conseller de Benestar Social del Consell de Mallorca, Guillermo Sánchez qui, a més, ha afegit “apostam pel SAID perquè és el model d’atenció del present i del futur, i prova d’aquesta aposta decidida és que incrementam el pressupost que hi destinam. El SAID és necessari perquè és el que volen la majoria de la gent gran i en situació de dependència: poder estar a ca seva a càrrec de bons professionals, i envoltats de familiars i amics. També és el que prefereix la família, perquè facilita la conciliació”.

Avui en dia es dediquen 13.000 hores mensuals a prestar aquest servei i, a partir de gener de l’any que ve, està previst augmentar 70.000 hores anuals més que s’aniran donant de manera progressiva en 18 mesos. Els caps de setmana representen 1.200 hores mensuals i 14.400 d’anuals. Això suposarà també la contractació de fins a 20 professionals més per cobrir el servei els dissabtes, diumenges i festius.

Més de 470 persones amb dependència reben actualment atenció sociosanitària i acompanyament gràcies al SAID, que té una plantilla de 300 professionals de diferents especialitats i està implantat a 39 municipis de Mallorca.

Aquest servei preveu una atenció integral que va més enllà de les cures i afavoreix que els usuaris continuïn connectats amb el seu entorn comunitari. El professional de referència de cada cas s’adapta als desitjos i costums de la persona que atén i fomenta que el seu dia a dia sigui el més actiu possible. A més, els equips es coordinen amb els diferents serveis municipals per ajudar els usuaris a accedir a totes les prestacions i recursos del seu entorn que puguin contribuir a millorar la seva qualitat de vida i la dels seus familiars.

18/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris