X

L’IMAS comunica tres possibles casos d’explotació sexual en menors tutelades

El Consell de Mallorca ha activat el procés per fer una auditoria externa als serveis de tutela de menors de l'IMAS

04/10/2023

L’IMAS comunica tres possibles casos d’explotació sexual en menors tutelades

Imatge d'arxiu.

El Consell de Mallorca ha informat que s’han detectat tres possibles casos d’explotació sexual en menors tutelades en els darrers tres mesos. Així ho ha dit el conseller insular de Benestar Social i president de l’IMAS, Guillermo Sánchez. Ho han notificat a Fiscalia, la Unitat d’Atenció a la Família i la Dona de la Policia (UFAM) i el Registre Unificat de Maltractament Infantil.

Sánchez indica que d’ençà que se’n van detectar els primers casos “hi ha un excés de zel” entre els treballadors de l’IMAS: “Si hi ha qualsevol sospita, com el fet que una menor s’hagi comprat unes sabatilles o que en una sortida autoritzada arribi unes hores tard, nosaltres n’informarem”.

El Consell de Mallorca ha iniciat el procés administratiu per contractar una auditoria externa dels serveis de protecció de menors tutelats dependents de l’Institut Mallorquí d’Assumptes Socials amb l’objectiu de “millorar el sistema de protecció de menors, els procediments i els programes” que ofereix, i conèixer “amb exactitud què va fallar” en els 16 casos d’explotació sexual de menors detectats la legislatura passada. Galmés i Sánchez han acusat el govern anterior de la institució, i la seva presidenta, Catalina Cladera, d'”ocultar” aquells 16 casos que van convertir  Mallorca en “la vergonya d’Europa”.

La institució té sota la seva tutela uns 1.000 joves, dels quals gairebé 400 viuen en centres del IMAS gestionats de manera directa o concertada. Les places residencials estan gairebé al 100%. Per això l’IMAS atorgarà 32 places més per a entitats i adquirirà dos immobles, cadascun amb espai per a 8 menors. També cerquen un immoble o un solar per fer-hi un nou centre de primera acollida per a adolescents d’entre 13 i 17 anys.

04/10/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris