societat

L’IMAS obre expedient a les quatre residències intervingudes

El de DomusVi Palma, on moriren 31 usuaris, ja està tancat i s'enfronta a sancions econòmiques

L%27IMAS+obre+expedient+a+les+quatre+resid%C3%A8ncies+intervingudes

L’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS), depenent del Consell de Mallorca, ha obert expedient a les dues residències intervingudes durant la primera onada, DomusVi Palma i Oasis, i en l’actual, Bell Entorn i Seniors Inca, per dirimir si hi ha hagut algun incompliment i si aquests centres poden reprendre l’activitat. Les sancions a què s’enfronten són econòmiques i fins i tot la suspensió de l’activitat.

Dels quatre expedients, l’únic que s’ha tancat és el de DomusVi Palma, la residència amb més víctimes mortals, 31, de la pandèmia. Aquest, però, es troba en fase d’al·legacions. Caldrà veure si el centre, amb places concertades amb el Govern, ha tengut manca de personal i atenció inadequada als usuaris.

El d’Oasis està a punt de cloure’s, segons ha anunciat aquest dilluns el president de l’IMAS, Javier de Juan. En aquesta residència varen morir 12 usuaris.

Sobre les dues residències intervingudes actualment, Bell Entorn (Sóller) i Seniors Inca, de Juan ha dit que se’ls ha obert expedient. La primera acumula 15 morts.

L’altra, Sèniors Inca, presenta un panorama diferent. Ha estat intervinguda aquest cap de setmana i no registra cap víctima. 32 dels 113 usuaris hi han donat positiu. Si bé és prest, perquè els residents poden donar positiu passats uns dies, l’IMAS considera que tot fa pensar que aviat podria reprendre’n l’activitat.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Arriba a les Illes la campanya contra l’odi a les xarxes #SomosMás

Tenir pensament crític i ser empàtic són els objectius dels tallers

Constituïda la comissió interdepartamental de canvi climàtic

Unanimitat per tirar endavant el projecte de decret de registre balear de petjada de carboni

L’Oceanogràfic demana l’ajuda ciutadana per localitzar nacres vives

Han trobat indicis d'hibridació entre les nacres en perill d'extinció i les nacres de roca

El Govern incrementa en un 4,8% el pressupost destinat a la UIB per al 2021

El gruix d'aquest pressupost anirà destinat a les despeses corrents, i 14,6 milions seran per reduir els preus de les...