societat

L’IMAS reconeix que ha faltat “visió de conjunt” per actuar davants els casos d’abusos a menors tutelats

Aquest dimecres s'han conegut les conclusions de l'informe d'experts en relació amb els casos confirmats en els centres de tutela

L%27IMAS+reconeix+que+ha+faltat+%26%238220%3Bvisi%C3%B3+de+conjunt%26%238221%3B+per+actuar+davants+els+casos+d%27abusos+a+menors+tutelats

L’IMAS obrirà el mes d’octubre un centre especialitzat per atendre-hi les víctimes d’explotació sexual infantil. Constarà de 8 places de caràcter temporal i s’ubicarà a la part forana perquè “s’evitin els ambients tòxics”.

Aquesta és una de les recomanacions que fa la comissió d’experts en relació amb els casos d’abús i explotació sexual de menors tutelats. Aquest dimecres, més de mig any després de la creació d’aquest grup d’experts, s’han publicat les conclusions de l’informe. Recomanen no tractar els casos “de manera individual” i que s’unifiquin els temps d’intervenció davant un cas. El president de l’IMAS, Javier de Juan, ha admès que “ha faltat visió de conjunt” dins la institució insular.

És per això que han creat la figura d’un coordinador que centralitzarà tots els casos d’explotació sexual que es detectin a qualsevol dels 30 centres de menors tutelats. A més, s’haurà de millorar la formació dels professionals i la difusió dels protocols.

Una altra de les recomanacions dels experts que adoptarà l’IMAS és l’anàlisi de les fugides no autoritzades, ja que molts dels casos detectats, diuen, hi estan relacionats. De Juan, apunta que s’ha de fer des d’una perspectiva “no controladora“.

Entre la quinzena de recomanacions que fan els experts, també s’inclou que joves extutelats puguin actuar com a mentors dels menors en risc d’explotació sexual a les Balears. Segons l’informe aquest tipus de delicte es dóna a tota Espanya però a les Balears la taxa és més gran que la mitjana nacional.

A banda dels 16 casos confirmats el mes de gener, l’IMAS n’ha detectat de nous durant aquests mesos.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

La Cambra de Comerç de Menorca s’ofereix com a mediador per negociar el preu del lloguer dels locals comercials 

La pandèmia s'ha endut pel camí prop de 200 comerços de l'illa que han acabat tancant

L’artista Gustavo solidari amb la lluita contra el Càncer

Ha il·lustrat un llibre per acolorir a benefici d'Aspanob i ha inaugurat un mural que ha pintat a l'escola S'Auba...

Es rebaixaran les restriccions a Formentera

Encara no s'han concretat les noves mesures

Publicada la licitació per esbucar els 12 apartaments il·legals de cala Llamp

A petició del GOB, la justícia havia donat 10 dies al consistori andritxol per informar de les accions que havia...