X

L’IMEDEA contradiu l’Ajuntament d’Alcúdia i afirma que entrar el segon cable elèctric per la badia pollencina no té cap raó ambiental

El pas del cable submarí, si no es fa bé, podria generar perjudicis ambientals que tardarien molts anys a recuperar-se

06/12/2022

L’IMEDEA contradiu l’Ajuntament d’Alcúdia i afirma que entrar el segon cable elèctric per la badia pollencina no té cap raó ambiental

Hi ha tanta posidònia al fons marí de la badia de Pollença com a la d’Alcúdia. Segons l’IMEDEA, no hi ha cap raó ambiental que justifiqui l’entrada del segon cable elèctric per la badia pollencina, tal com defensa l’Ajuntament d’Alcúdia.

Les badies d’Alcúdia i Pollença tenen el mateix grau de protecció ambiental: Pertanyen a la Xarxa Natura 2000 de la Unió Europea des de l’any 2007. Aquest fet contradiu el posicionament que defensa l’Ajuntament d’Alcúdia que, des del primer moment, afirma que Europa no autoritzaria l’entrada del segon cable elèctric submarí per la badia d’Alcúdia per la presència de praderies de posidònia. Sí que ho farà , diu però, per la de Pollença on la posidònia també hi és molt present.

Les prades de posidònia de les dues badies gaudeixen actualment de bona salut. El pas del cable submarí -si no es fa bé- podria generar perjudicis ambientals que tardarien molts anys a recuperar-se.

Que les badies d’Alcúdia i Pollença pertanyin a la Xarxa Natura 2000 no impedeix que acullin infrastructures com és el cable submarí, però sí que s’ha de vetlar perquè el seu pas tengui el menor impacte ambiental possible. Fer passar el cable per davall de les praderies de posidònia, com es va fer en el cas del cable elèctric que uneix Mallorca i Eivissa, seria una de les opcions menys perjudicials.

06/12/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris