X

La nova normalitat: límits de capacitat i obligació de dur mascareta a més espais

S'estableix també de forma generalitzada la distància d'1,5 m entre les persones, excepte a les residències on haurà de ser de 2 m

20/06/2020

La nova normalitat: límits de capacitat i obligació de dur mascareta a més espais

Aquesta mitjanit nit acaba l’estat d’alarma. La cabuda màxima del 75% a bars, restaurants, cinemes i comerços i la mascareta obligatòria a espais comercials tancats són algunes de les normes d’aquesta nova normalitat que entrarà en vigor demà.

A partir de la nova normalitat hi haurà gel desinfectant per tot arreu. A les botigues, a la feina… I s’haurà de dur mascareta a l’aire lliure i a comerços, hospitals, cinemes, espectacles esportius… Obligatòriament per a tots els majors de sis anys.

S’estableix també de forma generalitzada la distància d’1,5 m entre les persones, excepte a les residències on haurà de ser de 2 m. També de forma general, es fixa un màxim de capacitat del 75%. A llocs d’oci infantil, a zoos i aquaris serà del 50% però no es podrà superar el 75% a l’interior de bars, restaurants, gimnasos, cinemes, esglésies i als comerços: excepte en aquells de béns de primera necessitat com alimentació, farmàcies, tintoreries o quioscs, on no hi haurà límit de capacitat.

En aquesta nova normalitat hi haurà parcs infantils oberts i a partir de l’1 de juliol es podran celebrar festes patronals, revetles i fires. Això sí, amb limitacions. El 75% a les fileres de les atraccions, per exemple. En l’àmbit cultural, les obres d’art hauran de passar quarentena perquè no es poden desinfectar. Tampoc es poden desinfectar els llibres de les biblioteques. Per tant, 24 h de quarentena quan tornin d’un préstec. Però no la premsa, que podrà circular de mà en mà.

Als mercats i comerços, si no està garantit l’1,5 m entre els clients, només hi podrà haver un. No hi podrà haver productes de mostra, màxim una persona als emprovadors i per norma general als ascensors, excepte si són convivents.

En l’àmbit laboral, es recomana el teletreball, la reincorporació presencial i conciliació familiar, i als centres sanitaris i a les residències, la prova de temperatura serà una constant. Si un dóna més de 37,5º C.

20/06/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT