economia

L’Impost de Turisme Sostenible permet estalviar prop de 25.000 botelles de plàstic per temporada

També compta amb una planta de compostatge a Mallorca, on obté el compost a partir de les restes orgàniques i de poda dels hotels

L%27Impost+de+Turisme+Sostenible+permet+estalviar+prop+de+25.000+botelles+de+pl%C3%A0stic+per+temporada

La cadena Garden Hotels estalviarà 25 mil botelles de plàstic per establiment i temporada canviant els amenities, productes de petit format que trobam als banys dels hotels,
per dispensadors reutilitzables. És una de les mesures que la cadena ha posat en marxa per realitzar totes les fases d’economia circular als hotels.  També compta amb una planta de compostatge a Mallorca, on obté el compost a partir de les restes orgàniques i de poda dels hotels. Un producte ecològic que s’utilitza a les finques dels productors locals on l’establiment turístic hi compra els productes. El projecte té un cost de 150 mil euros i està finançat en part per l’Impost de Turisme Sostenible.

El conseller de Medi Ambient, Miquel Mir, ha destacat la feina iniciada per la cadena hotelera fa quatre anys, “un exemple de model econòmic que demostra que el futur passa per deixar enrere la cultura de comprar, utilitzar i llençar i apostar per una economia de proximitat, que aprofiti els recursos i que sigui sostenible, tan social com mediambientalment”.

Per la seva banda, l’interventor general de Garden Hotels, Jaume Ordinas, ha afegit que es tracta d’una “gran oportunitat d’impulsar un canvi significatiu convertint el residu en un recurs. A més, contribuïm a potenciar el producte local i ecològic, ja que tota la matèria orgànica és apta per a l’agricultura ecològica”.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El Govern central es mostra obert a allargar els ERTO

José Luis Escrivá també preveu la possibilitat de mesures per als fixos discontinus

Els hotelers reclamen bonificacions per als fixos discontinus

També mesures per capgirar l'asfíxia fiscal i perllongar els ERTOs tot el temps que sigui necessari

Escrivá no descarta millorar les prestacions d’atur dels fixos discontinus

El ministre de la Seguretat Social aborda l'allargament dels ERTOs amb el Govern i els hotelers

Els quiosquets de platja de Formentera facturen un 30% menys que l’any passat

La clientela nacional suposa un 80% de la feina i s'ha reduït la presència d'italians