X

L’increment de la sinistralitat a les carreteres, un dels punts negatius de 2023

L'excés de velocitat captada per radars és el tipus de sanció més comú, tot i que davallen significativament respecte a altres anys

30/12/2023

L’increment de la sinistralitat a les carreteres, un dels punts negatius de 2023

Un dels punts més negatius d’aquest 2023 a les Illes Balears és l’increment de la sinistralitat a les carreteres.

En canvi, tot apunta que el nombre de sancions serà dels més baixos dels darrers anys. Una anàlisi acurada de les dades indica que hi ha comportaments de risc que s’estan corregint; altres, en canvi, es mantenen.

A dia 13 de desembre, la DGT havia tramitat més de 137.000 sancions de trànsit. La xifra és menor que en anys anteriors; de fet, només va ser més baixa el 2020, l’any de la pandèmia. L’excés de velocitat captada per radars és el tipus de sanció més comú, tot i que davallen significativament respecte a altres anys.

En canvi, es manté molt alt el nombre d’infraccions per tenir la ITV caducada: més de 15.000. Per comparar, el nombre de multes per no dur el cinturó és de 2.748. Un precepte, aquest, que ha estat objecte de diverses campanyes que sembla que han calat en la gent. I és que els darrers cinc anys s’ha reduït gairebé a la meitat el nombre de multes per aquest concepte. En canvi, en el mateix període de temps es manté similar el nombre de sancions per conduir fent servir el mòbil.

Els positius per alcohol han davallat un 30% mentre que es manté igual a fa cinc anys el nombre de multes per conduir sense carnet. Enguany, n’han estat enxampats devers 3.000.

Notícies relacionades >

30/12/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT