X

Els sindicats volen recuperar enguany la pujada salarial al sector hoteler

L'increment es torna a ajornar, de moment, durant dos mesos, fins al pròxim primer de juny

31/03/2021

Els sindicats volen recuperar enguany la pujada salarial al sector hoteler

El 2017 se signava l’actual conveni d’hostaleria amb una pujada salarial del 17%. Aquesta millora s’havia de fer efectiva en quatre anys, amb un 5% els dos primers, el 2018 i el 2019, i un 3,5% al 2020 i 2021. L’any passat aquest increment va quedar congelat de manera temporal per la pandèmia, però a partir de demà s’havia de tornar a aplicar. Una pujada que els empresaris del sector ja avisaven que continuaven sense poder assumir.

Ara, i després de la reunió mantinguda aquest dimarts entre el Govern, els sindicats i les patronals, l’increment es torna a ajornar, de moment, durant dos mesos, fins al pròxim primer de juny.

Les patronals valoren de manera positiva l’acord, però recorden que encara hi ha incertesa i que el més important és la supervivència de les empreses.

Els sindicats, per part seva, no claudiquen: volen, tant sí com no, recuperar enguany la pujada del 3,5% corresponent a l’any passat.

A banda de l’hostaleria, uns altres dos sectors, el comerç i el transport discrecional estan pendents dels increments acordats per a enguany.

31/03/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT