X

L’Institut Cartogràfic i Geogràfic de les Balears publica la nova fotografia aèria de les Illes

La darrera cartografia, feta amb més de 4.450 imatges, es va capturar entre març i maig del passat 2023

10/02/2024

Bàrbara Rodríguez

L’Institut Cartogràfic i Geogràfic de les Balears ha publicat la nova fotografia aèria de les Illes, feta amb més de 4.450 imatges. Aquesta pràctica, coneguda com a ortofotografia, permet conèixer i estudiar com evoluciona el territori i fer un seguiment de l’impacte mediambiental, entre altres.

Les primeres imatges cartogràfiques de les Balears es remunten als anys 50, a partir del vol americà que va realitzar els Estats Units el 1956. Però no és fins al 2002 quan l’Institut Cartogràfic de les Illes assumeix aquesta tasca. La darrera cartografia, feta amb més de 4.450 imatges, es va capturar entre març i maig del passat 2023.

L’ortofotografia permet estudiar, per exemple, el creixement urbanístic de ciutats com Eivissa… o l’ampliació del port de Palma en els darrers 67 anys.

Els vols es fan a través d’una avioneta amb una càmera incorporada per captar les imatges i sistemes que enregistren el punt exacte on es va prendre i la inclinació del vol. Tot i que se solen fer cada tres anys, el 2023 es repetiren, de forma excepcional, per la necessitat d’estudiar els canvis en el territori. Enguany n’hi tornarà a haver.

10/02/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris