X

L’Institut de Reinserció Social atén cada any 1.100 persones involucrades en procediments judicials

La conselleria d'Afers Socials i la Fundació IRES han signat aquest dimarts el conveni 2021 per al servei d'atenció a persones que estan immerses en processos judicials.

29/12/2020

Ana Rubio

La conselleria d’Afers Socials i la Fundació IRES, l’Institut de Reinserció Social, han signat aquest dimarts el conveni 2021 per al servei d’atenció a persones involucrades en un procediment judicial. El servei fa 34 anys que funciona a Palma i enguany ha començat a funcionar a Menorca. Des de fa 3 anys, està concertat i compta amb un pressupost de 225.000 euros anuals.  Segons el Govern, cada any s’atenen 1.100 usuaris amb un perfil molt divers. La consellera d’Afers Socials, Fina Santiago, diu que “un 28% tenen problemes de drogues, 25% són persones amb malalties cròniques, sobretot de salut mental, i també es treballen uns 80 casos de violència de gènere cada any”.

Els jutges diuen que aquest servei “humanitza la justícia”

Els jutges valoren molt positivament la feina feta per ajudar els ciutadans que tenen problemes judicials. El president del TSJIB, Carlos Gómez, diu que aquest servei permet posar en contacte l’administració de Justícia amb la marginalitat o l’exclusió”. Explica que la Fundació IRES ajuda les persones quan queden en llibertat. “Les integra en programes i en fa un seguiment, de forma que tenen l’oportunitat de no quedar definitivament excloses o marginades”, comenta. “Això -continua- és molt important, dona sentit a la nostra feina, és la cara més humana de la justícia”.

 

29/12/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris