societat

L’Institut de Reinserció Social atén cada any 1.100 persones involucrades en procediments judicials

La conselleria d'Afers Socials i la Fundació IRES han signat aquest dimarts el conveni 2021 per al servei d'atenció a persones que estan immerses en processos judicials.


La conselleria d’Afers Socials i la Fundació IRES, l’Institut de Reinserció Social, han signat aquest dimarts el conveni 2021 per al servei d’atenció a persones involucrades en un procediment judicial. El servei fa 34 anys que funciona a Palma i enguany ha començat a funcionar a Menorca. Des de fa 3 anys, està concertat i compta amb un pressupost de 225.000 euros anuals.  Segons el Govern, cada any s’atenen 1.100 usuaris amb un perfil molt divers. La consellera d’Afers Socials, Fina Santiago, diu que “un 28% tenen problemes de drogues, 25% són persones amb malalties cròniques, sobretot de salut mental, i també es treballen uns 80 casos de violència de gènere cada any”.

Els jutges diuen que aquest servei “humanitza la justícia”

Els jutges valoren molt positivament la feina feta per ajudar els ciutadans que tenen problemes judicials. El president del TSJIB, Carlos Gómez, diu que aquest servei permet posar en contacte l’administració de Justícia amb la marginalitat o l’exclusió”. Explica que la Fundació IRES ajuda les persones quan queden en llibertat. “Les integra en programes i en fa un seguiment, de forma que tenen l’oportunitat de no quedar definitivament excloses o marginades”, comenta. “Això -continua- és molt important, dona sentit a la nostra feina, és la cara més humana de la justícia”.

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Els Amics de S’Òpera de Maó celebra els seus 50 anys amb un complet programa d’activitats

Al maig tindrà lloc l'acte institucional amb un recital al Teatre Principal

L’IME cerca potenciar les accions de recerca i diversificar el seu públic per al 2021

L'acte inaugural del curs, celebrat de manera telemàtica, també ha servit per fer balanç posar en valor la seva tasca

Menorca començarà a administrar la segona dosi als professionals sanitaris dilluns que ve

Les cinc persones que es van vacunar de manera irregular també s'inclouran en aquesta segona tanda

El primer hidroducte d’Espanya es construirà a Mallorca

L'actual planta de Cemex a Lloseta passarà a generar hidrogen renovable i aquesta nova infraestructura permetrà distribuir-lo