X

L’Institut Espanyol d’Oceanografia estudia a Menorca l’impacte que té el busseig recreatiu sobre el fons marí

L'objectiu és veure les dinàmiques de les espècies i poder establir protocols per protegir-les

07/06/2021

L’Institut Espanyol d’Oceanografia estudia a Menorca l’impacte que té el busseig recreatiu sobre el fons marí

L’Institut Espanyol d’Oceanografia estudia a Menorca l’impacte que té el busseig recreatiu sobre el fons marí. Per fer-ho, ha agafat mostres a vuit coves submergides i quan acabi la temporada d’estiu -quan hi ha més bussejadors- repetirà el mateix procés per poder comparar-les. L’objectiu és veure les dinàmiques de les espècies i poder establir protocols per protegir-les.

El Canal de Menorca ha estat l’escenari triat per l’Institut Espanyol d’Oceanografia per estudiar l’impacte que té el busseig recreatiu sobre els fons marí. L’equip d’investigació, format per sis persones, ha finalitzat la primera fase de l’estudi i ha agafat mostres a fins a 8 coves submergides. L’objectiu és avaluar la dinàmica d’espècies com esponges, coralls i cigales de mar abans i després de la temporada d’estiu i, per açò, s’ha filmat al seu interior a través de tècniques de fotogrametria i 3D.

Segons han pogut observar els bussejadors de Menorca, des de la declaració de l’illa de l’Aire com a Reserva Marina la vida submarina ha crescut. Exposen també que totes les immersions que es fan a l’illa ja són molt respectuoses amb el medi marí ja que no es practiquen en grans grups.

La segona fase de l’estudi es durà a terme després de la temporada de busseig intensiva i, segons els resultats, s’establirà un protocol de gestió per a les coves submergides, un dels hàbitats més inexplorats que existeixen.

07/06/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris